Nieuws

Lossenaren passen goed op in het verkeer

Inwoners van Losser kregen vorig jaar relatief gezien de minste verkeersboetes van heel Overijssel. Dat staat te lezen op de site van RTV Oost.

Gemiddeld werden 0,35 boetes per inwoner van de gemeente uitgedeeld. In Wierden is dat gemiddelde het hoogst, met 0,67 boetes per inwoner. Dat blijkt uit cijfers van het CJIB.

Vorig jaar werden in heel Nederland ruim 8,3 miljoen verkeersboetes uitgedeeld. In 2013 waren dat er nog 2 miljoen meer, ruim 10,3 miljoen. De meeste boetes werden uitgedeeld voor snelheidsovertredingen, ruim 4 van de 5 boetes. De daling van het aantal boetes komt volgens het CJIB door de vervanging van analoge flitspalen.

Die daling is ook in Overijssel te zien, al is het niet overal even groot. In Hellendoorn daalde het gemiddelde het hardst: met ruim 27 procent van 0,58 naar 0,42 boetes per persoon.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.