Nieuws

Losser heeft primeur voor het Nije huis op locatie

Het Nije Huis aan de Beursstraat in Hengelo begon als een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten, maar is inmiddels uitgegroeid tot een centrum voor (na) zorg en ondersteuning. 

Praten, luisterend oor of een om de schouder

Uiteraard is de inloopfunctie nog steeds aanwezig om het laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk te houden. Alles is erop gericht om mensen verder te helpen na de diagnose kanker en ook om de naasten te steunen. Men is er welkom om te praten maar ook voor een luisterend oor, een arm om de schouder, voorlichting, lotgenotencontact, therapie of een moment van rust en bezinning. Maar als je even niet bezig wilt zijn met de ziekte en je zinnen wilt verzetten kan dat tijdens verschillende sportieve of creatieve activiteiten. Men is er welkom met alle vragen en wensen en ze helpen hen graag.

Op locatie
Het Nije Huis is er voor alle 14 Twentse gemeenten. Om te onderzoeken of de afstand naar Hengelo een drempel is om naar het Nije Huis te komen is het idee ontstaan een Nije Huis dag op Locatie te organiseren.Op dinsdag 11 oktober is hiervan de trial en gaat De Nije op locatie naar Losser.

Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor (ex)kankerpatiënten woonachtig in de gemeente Losser en het doel van deze dag is de mensen in de gemeente Losser te laten ervaren wat Het Nije Huis voor hen kan betekenen.

Aanleiding om de trial in Losser te laten plaatsvinden was de SamenLoop voor Hoop Losser, waar Het Nije Huis betrokken was bij de organisatie van het eregastenprogramma, een programma samengesteld voor (ex)kankerpatiënten.

Bijdrage Losserse Böggelrieders en daansers

Het Nije Huis mag voor deze Nije Dag op Locatie gebruik maken van De Böggelschuur op Erve Kraesgenberg te Losser en er is een gevarieerd programma samengesteld van 10.00 uur tot 16.00 uur .

 

Wat kan men verwachten?

Een programma samengesteld voor (ex)kankerpatiënten: 

  • 10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers 
  • 10.30 uur: Proefles Zhineng Qigong  - Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, goed voor lichaam en geest. De relatief eenvoudige oefeningen maken je lichaam sterker en soepeler en je geest helder en alert. In principe zijn de oefeningen door iedereen te doen, al dan niet aangepast, eventueel zittend of liggend (visualiseren) 
  • 12.30 uur: Lunchen met Lin - Dat een lekkere lunch ook heel gezond kan zijn kunt u proeven tijdens 'Lunchen met Lin'. Een soepje met speltbrood, een salade, een smoothie… laat u verrassen door Linda
  • 14.00 uur: Creatieve workshop/Lotgenotencontact - Gezellig samen creatief bezig zijn met lotgenoten 

 

Bent u of kent u iemand die wellicht ook aan deze dag deel zou willen nemen, meld u dan aan of stuur de uitnodiging door aan iemand waarvan u denkt dat deze dag interessant kan zijn.


Voor meer informatie: info@denijestichting.nl of 074-2772772

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid