Nieuws

Losser Sociaal blijft actief

Na vier dagen feest in juni heeft de stichting Losser Sociaal voor september ook nog huiskamerconcerten op het programma staan. En daar blijft het niet bij.

Vier dagen feest

In juni van dit jaar heeft de stichting Losser Sociaal vier dagen feest voor diverse doelgroepen georganiseerd. Met behulp van sponsoren, de Gemeente Losser en vele vrijwilligers is dit een groot succes geworden.

Stichting Losser Sociaal heeft als doel om hen die het even nodig hebben en hun dagelijkse beslommeringen even willen vergeten, een verzetje of extra ontspanning aan te bieden. In juni waren het de bewoners en vrijwilligers van St. Maartenstede en de daarbij behorende tehuizen. Ook de vele mantelzorgers zijn hierbij niet vergeten.

Huiskamerconcerten

In september staan in dit kader nog de huiskamer concerten op het programma. Dit is bedoeld om de mensen die niet in staat waren de feesten te bezoeken toch te laten genieten van live muziek.

Naar aanleiding van de feestdagen in juni waren er veel positieve reacties, de gasten hebben genoten, maar ook de organisatoren, artiesten en vrijwilligers hebben er veel plezier aan beleeft. Na zo’n positieve start was het voor de stichting Sociaal Losser direct duidelijk dat dit een vervolg moet krijgen.

Op zondag 10 september a.s. dient zich het volgende goede doel aan. De Twentse Zorgcentra bestaat dan 50 jaar en organiseren in dit kader een feestweek. In deze feestweek zal Losser Sociaal ook een middag voor zijn rekening nemen. Op deze dag zullen de cliënten van locatie de LosserHof worden getrakteerd op een feestmiddag.

Het is algemeen bekend, dat muziek met daarbij lekker eten en drinken de voedingsbodem zijn voor een succesvolle middag. De Stichting Losser Sociaal zal er alles aan doen om hierin te voorzien en het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Nieuwe plannen

Hier blijft het niet bij want er wordt nagedacht over nieuwe plannen. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan een multiculturele Meet&Eat. Dit moet nog nader uitgewerkt worden maar de bedoeling is om de re-integratie van Lossernaren met andere culturen te bevorderen.

Met elkaar in contact komen en elkaar leren kennen door iedereen de gelegenheid te geven zich te presenteren met specifieke gerechten en gewoontes van hun cultuur. Een Losserse multiculturele kennismaking en proeverij om de inwoners van de Gemeente Losser met elkaar in verbinding te brengen onder ons motto ‘Deel je leven’!

Dankbaar

"Als Stichting Losser Sociaal zijn we al onze sponsoren erg dankbaar, want zij hebben het mogelijk gemaakt dat er evenementen georganiseerd konden worden en in de toekomst ook georganiseerd gaan worden" laat Linda Kuipers van de stichting weten.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.