Nieuws

Losser ziek van MST

Bas Leerink voorzitter raad van bestuur Medisch Spectrum Twente heeft het aan het college van B&W laten weten dat de poli Losser per 1 september sluit.

Er is zoals het er nu uitziet geen twijfel meer om de poli Losser te sluiten. Na een keer overleg van de werkgroep van MST (deze hadden de opdracht om zich te buigen over hoe nu verder met de zorg in Losser) Ze zouden voor een tweede keer woensdagavond bij elkaar komen om te praten over de verbetering van de ouderenzorg in Losser.

Pure minachting

Volgens wethouder Jan Martin van Rees, is duidelijk sprake van arrogantie van MST en minachting van je gesprekspartner. Een werkgroep in het leven roepen en zonder enig overleg toch besluiten om de poli te sluiten. Van Rees ziet niet in hoe de rol van MST kan zijn in het verbeteren van de ouderenzorg. De wethouder is dan ook zwaar teleurgesteld over de beslissing.

Actie groep Behoud Poli

Lies Ter Haar en de actiegroep behoud poli is inmiddels ook ingelicht. Deze vinden het besluit schandalig. Ze zal maar eens contact gaan zoeken met het ZGT Almelo/Hengelo of die wat voor de poli Losser kunnen betekenen.

Zo denkt het MST

Volgens de woordvoerder MST Lars Wormgoor bezoeken er jaarlijks 3000 mensen de poli in Losser. In Enschede zijn dit er 300.000 en 70.000 gaan naar Oldenzaal. Vanwege de lage aantallen in Losser zou de poli niet meer uitkunnen.

Dit besluit was al langer in de pen. In Losser is voor twee jaar terug nog een nieuwe röntgenapparatuur aangeschaft. Het tegenargument van Wormgoor is dat de poli in Oldenzaal toen nog niet verbouwd was zoals die nu is. Ze hoefen maar 10 minuten te rijden naar Enschede voor volledige zorg.

Bron: Tubantia/ Actie groep behoud poli Losser

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid