Nieuws

Losserse bibliotheek 4e Beste Bibliotheek van Nederland

Na een zenuwslopende middag is het eindelijk bekend. Leeuwarden mag zich dit jaar de beste bibliotheek van Nederland noemen. Fundament bibliotheek Losser heeft dinsdagavond de 4e plaats weten te behalen bij de Beste Bibliotheek van Nederland verkiezingen 2019. Dit werd bekend gemaakt tijdens het Nationale Bibliotheek Congres in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

 

Lange aanloop

Na een lange aanloop is de winnaar van de beste bibliotheek van Nederland eindelijk bekend. De werknemers en vrijwilligers hebben zich super ingezet om deze titel in de wacht te slepen. Al maanden zijn ze bezig om de bieb van Losser de beste te laten zijn. Dit doen ze altijd al, ook zonder de verkiezing. Na de komst in het 't Lossers hoes is de bibliotheek een verbindende factor in het pand. Gelijk bij binnenkomst zijn ze aanwezig. De bieb is dan ook een grote vraagbaak voor de inwoners van Losser. 

Naar Rotterdam

Ans Dijkhuizen en Mieke Buursink togen dinsdag middag verwachtingsvol naar Rotterdam. Daar werd de winnaar bekend gemaakt. Er is in de afgelopen maanden is er hard gewerkt om zo veel mogelijk stemmen binnen te halen. Tijdens de carnavalsoptocht met een spandoek op de prinsenwagen. Elke bezoeker van het 't Lossers hoes werd gevraagd om te stemmen. Ook in de kerkdorpen is de nodige aandacht gevraagd. Filmpjes gemaakt met aanbevelingen van onze burgemeester tot aan raadsleden toe. Ondanks een heel positief juryrapport en de vele positieve commentaren van Lossenaren kon de bibliotheek in het Lossers Hoes niet opboksen tegen het aantal publieksstemmen van de winnende locatie, de bibliotheek van Leeuwarden.

De winnaar

Leeuwarden is de uiteindelijke winnaar geworden. "Helaas helaas helaas gaat Leeuwarden er van door met de eerste prijs.Ondanks de positieve opmerkingen van het publiek, de grote hoeveelheid stemmen en de enorme inzet van de medewerkers. bestebibliotheek" is de quote van Mieke op Facebook.  Na deze verkiezing is en blijft de bibliotheek een plek van ontmoeting en verbinding voor de gemeente Losser. Kijk voor alle info op de site van de bibliotheek van Losser .Om iedereen te bedanken voor hun steun en stem in de afgelopen maand, ligt er vanaf woensdagmorgen voor iedere bezoeker aan het Lossers een heerlijk plakje Twentse krentenwegge klaar van Bakkerij Alink.    

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid