Nieuws

Losserse deelname in Amsterdam City Swim

Ook Losser kent een Maarten die graag zwemt voor een goed doel. Samen met leden van de Zwemclub Losser en collega's van het ALS team Roessingh zwemmen ze de Amsterdam City Swim op 9 september. Dit om geld in te zamelen voor onderzoek en kwaliteit van zorg.

Ontstaan Amsterdam City Swim

De Amsterdam City Swim begon met 14 Vrienden, de Hellespont Swimmers, zwommen op 30 augustus 2011 de Hellespont over. Voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts (december 2013), die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en vooral door het contact met Weert Jan zelf, besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen. Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn daarbij de drijfveren. Samen in het diepe, voor Weert Jan en voor alle patiënten die lijden aan deze meedogenloze ziekte. 

ALS team 

Zo kent het revalidatie centrum het Roessigh een ALS team. Een van de medewerkers Corine Wijering-Snippert uit Losser heeft samen met haar collega's vorig jaar voor de eerste keer meegezwommen. Zij en haar collega Reinout van Vliet zijn in 2017 lid geworden van de Zwemclub Losser. Aangestoken door hun enthousaisme zijn inmiddels meer leden van de zwemclub Losser en twee collega's al maanden in training. Dit om de twee kilometer door de Amsterdamse grachten te zwemmen. Elke woensdag avond zwemmen ze samen met Ramon Wilke, Maarten Kuipers, Jean Paul Adema bij de recreanten  van de Zwemclub Losser. Vanaf mei zwemmen ze op zondagmorgen in de Drilandsee om het zwemmen in open water te oefenen en de twee kilometer, soms ook meer, te halen.

Meest ernstige aandoening zenuwstelsel

Het doel is natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen. Voor onderzoek naar een oplossing voor de ziekte ALS. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Steun deze zwemmers met een donatie 

Wilt u onderstaande zwemmers steunen middels een donatie klik dan op een van onderstaande linken

Corine Wijering-Snippert,psycholoog van het ALS team lid Zwemclub Losser

Ramon Wilke, lid Zwemclub Losser

Maarten Kuipers, lid Zwemclub Losser

Jean Paul Adema, lid Zwemclub Losser

Reinout van Vliet, revalidatiearts van het ALS team van het Roessingh

Joyce Blankestijn- Wilmsen, logopediste van het ALS team

Nicole Frielink, logopediste van het ALS team


 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid