Nieuws

Lotgenotencontact voor naasten van dementerenden

Op 5 april a.s. starten Stichting Fundament en Zorggroep Sint Maarten met een Lotgenotencontact voor mantelzorgers en familieleden van dementerenden in De Muchte.

Ervaringen met lotgenoten

Dit initiatief wordt ondersteund door Sigrid Droste, casemanager dementie en is genomen omdat in de praktijk geconstateerd wordt dat mantelzorgers van mensen met dementie behoefte hebben om ervaringen met lotgenoten te kunnen delen.Andere mensen om hen heen begrijpen niet altijd precies wat hij of zij als mantelzorger meemaakt. Voor emotionele steun kunnen zij niet altijd bij familie of vrienden terecht. Niemand begrijpt hen beter dan lotgenoten die in hetzelfde schuitje zitten.

Voor de meeste mantelzorgers betekent het praten met lotgenoten:

Het uitwisselen van ervaringen die andere mensen niet hebbenJe verhaal kunnen vertellen aan mensen die ervoor open staan en merken dat dat opluchtOntdekken dat er anderen zijn met dezelfde gevoelens (b.v. eenzaamheid of onzekerheid)Je vindt er herkenning, erkenning, begrip, saamhorigheid en bemoediging Er worden praktische tips uitgewisseld over bijvoorbeeld de zorg, mogelijkheden om extra hulp te krijgen e.d.Maar ook van elkaar leren door tips over de omgang met je dementerende partner, ouder of ander familielid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerda van der Velde, consulent mantelzorg van

Stichting Fundament tel. (053) 5369403.

De eerste bijeenkomst van het lotgenotencontact wordt gehouden op woensdag 5 april a.s. van 10.00 – 11.30 uur in De Muchte, Vlasakker 2, Losser. Deelname is gratis. In verband met het aantal deelnemers wordt u verzocht zich vooraf aan te melden. Dit bij de administratie van Fundament in de Muchte,  per email: info@stichtingfundament.nl of telefonisch: (053) 5369400.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid