Nieuws

De Lutte maakt zich op voor de Hellehondsdagen

Het weekend van 13, 14 en 15 juli staat het dorp in het teken van de 41e editie van de Hellehondsdagen. Veel vertrouwde activiteiten staan ook dit jaar weer op het programma, maar daarnaast zijn er ook enkele nieuwe onderdelen aan toegevoegd.

Vrijdag 13 juli

Vrijdagavond wordt er afgetrapt met het Culinair Beachvolleybaltoernooi. Onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue, strijden verschillende bedrijven uit De Lutte (en omgeving) op het Lutter Copacabana om de prijzen.

Iets daarna wordt het startschot gelost voor een nieuwe editie van de mountainbikewedstrijd  "Rondom de Hellehond".  De beklimming van de inmiddels beruchte ‘Col du Plexat’ en het ludieke commentaar van Charles Haarman, zullen ervoor zorgen dat ook de wat minder sportieve toeschouwer zich geen moment zal vervelen.

Nadat de prijzen zijn verdeeld, wordt het podium vrijgemaakt voor een gezellig feestje. Onder de naam "Hoch die Hände Wochenende" zorgen DJ Timmie Tirol en DJ Rob Toonen voor een avondvullend programma met een Oostenrijks tintje.

Zaterdag 14 juli

Zaterdagochtend staat in het teken van de jeugd. Voor de kinderen van de basisschool worden de spectaculaire HelleGames gehouden op het evenemententerrein voor dorpshoes Erve Boerrigter. Hier is ook aan de allerkleinsten gedacht, want tegelijkertijd begint het gratis kinderprogramma met leuke knutselactiviteiten. Rond het middaguur komt het Lutter brandweerkorps een demonstratie geven, waaraan de jeugd actief kan deelnemen. Tegelijkertijd wordt het Lutter Copacabana vrijgemaakt voor een nieuw onderdeel van de vertrouwde Beach Games, een toernooi waarbij families onderling de strijd aan kunnen gaan.

Proef & Geniet

Later in de middag begint in de Appelhof het gezellige Proef & Geniet. Een gezellig evenement waar verschillende foodtrucks hun culinaire kunsten komen vertonen. Proef & Geniet is dit jaar voor het eerst zowel op zaterdag als zondag te bezoeken. Aan het einde van de middag wordt het eerste startschot gelost voor weer een sportief onderdeel van de Hellehondsdagen; de Dorpsloop. Op vier verschillende afstanden kan jong en oud deelnemen aan deze hardloopwedstrijd. Dit jaar met een geheel vernieuwd parcours dat zowel door het dorp als door de groene omgeving gaat.

Op zaterdagavond gaat in De Lutte de Hel weer los! De avond begint met de prijsuitreiking van de grote Lutter Dorpsquiz die een week voorafgaand aan de Hellehondsdagen heeft plaatsgevonden. Aansluitend kun je in de feesttent op het Oude Elferink Natuursteen Plein genieten van een avondvullend programma, met muziek voor alle leeftijden. De aftrap wordt gedaan door DJ Bart Koopman en de hoofdact van de zaterdagavond zijn de Super Sundays! Zij spelen de grootste hits van grofweg de jaren ‘90 tot nu. Daarnaast komen alle bekende dance-classics en evergreens in hoog tempo voorbij.

Zondag 15 juli

Op zondag, de slotdag van Hellehondsdagen, is er de hele dag vertier op verschillende plekken in het dorp.Al vroeg in de ochtend start de Hellehondwandeling. Een wandeltocht van zo’n acht kilometer die wordt afgesloten met een lekker ontbijt. Op het terrein voor dorpshoes Erve Boerrigter wordt er dan een kofferbakverkoop gehouden. Het evenemententerrein verandert in een rommelmarkt waarbij mensen vanuit de kofferbak van hun auto hun spulletjes aan de man proberen te brengen.

Op dat moment stroomt het terrein ook vol met oldtimer tractoren. Na een korte tentoonstelling vertrekken zij voor een mooie tocht door de omgeving van De Lutte. De basisschooljeugd verdient ondertussen een zakcentje bij met het verkopen van speelgoed op de kleedjesmarkt of met een optreden als levend standbeeld. Verder staan er tal van verenigingen in de dorpskern opgesteld die proberen met een ludieke activiteit de clubkas te spekken.

Er wordt weer gevolleybald op het Lutter strand. De foodtrucks openen nog voor de middag wederom hun deuren. Na het middaguur vindt het onderdeel ‘Waar schijt de koe?’ plaats. Een loterij waarbij de koe bepaalt wie er in de prijzen gaan vallen.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid