Nieuws

Mantelzorg Award voor Karin Schroder

Op de dag van de mantelzorg is de mantelzorg Award uitgereikt in Losser.

Niets vermoedend
Vandaag vrijdag 10 november heerst er een opgewonden stemming in het gemeentehuis. Wethouder van Rees en meer ingewijden staan te wachten op de delegatie van de Mantelzorg Awards. Bekenden, haar man met dochter, vriendinnen en haar zus Ilse.

De genomineerde Karin Schroder is intussen in goed gesprek met haar leidinggevende, wordt niets vermoedend naar binnen geloodst. Haar gezicht spreekt bij binnenkomst boekdelen “nou wat is hier aan de hand”. Compleet over-rompelt, onder luid applaus loopt Karin in de richting van Irene Moors die de presentatie van deze dag verzorgt.

De mantelzorg Awards

In 2016 bedachten Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema dat het goed zou zijn om voorbeelden te laten zien waarin mantelzorgers vertellen door wie ze zich geholpen voelen. Zij zijn zelf mantelzorger en ervaren dat er veel voor mantelzorgers bedacht wordt om hen te ontlasten, maar dat echte steun vaak in hele kleine dingen zit. Zo ontstonden de Mantelzorg Awards als waardering voor mensen die het mantelzorgers mogelijk maken te leven met mantelzorg. Waardering door de mantelzorgers zelf, omdat zij het beste weten wat hen helpt.

Het doel is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven. We willen daarmee ook de mensen om hen heen en instanties stimuleren om te vragen naar wat iemand nodig heeft in plaats van dat voor een mantelzorger in te vullen.Nominatie

Karin die werkt als jeugdconsulente in de gemeente Losser is genomineerd door Marieke omdat ze zo betrokken is bij haar gezin. Volgens Marieke is ze een uitzondering bij de ambtenaren die bij de gemeente werken. Ze is heel betrokken bij de gezinnen en kijkt wat er nodig is. Ze heeft een goed inzicht in wat een gezin wel en niet nodig heeft en zal ook niet schromen om uren te minderen als er misbruik gemaakt wordt.

Ze is daar rechtvaardig in. Marieke: "Karin heeft er mede door haar steun voor gezorgd dat wij onze twee kinderen met autisme thuis kunnen opvoeden en het volhouden om dat voor elkaar te krijgen. Mede door haar steun zijn we in staat onze kinderen de mogelijkheid te geven om te groeien en door te groeien ver buiten hun beperkingen. Karin zegt altijd dat het gewoon haar werk is, maar dat is het niet. Ze gaat verder dan anderen. is meer betrokken. Niks is haar te veel. Ik heb zo'n geluk met haar als ambtenaar."

Wethouder van Rees super trots

Ook wethouder Jan Martin van Rees, is super trots op zijn medewerker. De wethouder geeft aan dat hij blij is dat een ambtenaar heeft gewonnen, natuurlijk is hij trots op hele team. Hij vindt dat een dorp zoals Losser trots mag zijn met deze Award.
Na de speeches knallen de confetti kanonnen en ontvangt Karin de Award uit handen van Irene Moors. Karin bedankt voor de Award maar ook haar team “We hebben het samen gedaan”. Dan is het tijd voor de felicitaties en koffie met gebak.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.