Nieuws

MKB tour Overijssel naar Losser en Wouter Witzel Eurovalve

Op vrijdag 3 november bezocht de MKB tour van Provincie Overijssel de gemeente Losser. Een bezoek aan Wouter Witzel maakte een belangrijk onderdeel uit van het programma.

De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het gezelschap start 's morgens bij het gemeentehuis. De provincie ging in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder burgemeester Paul Gebben en wethouder Joop Hassink. Het provinciaal economisch programma en de gemeentelijke economische visie zijn onderwerp van gesprek. Vervolgens vertrokken de deelnemers naar Wouter Witzel waar Production director, Martin Minnegal, een rondleiding door het bedrijf verzorgde.



Wouter Witzel Eurovalve

Wouter Witzel is een industrieel bedrijf in Losser dat sinds 1966 bestaat. Er werken op dit moment meer dan 200 medewerkers. Het van oorsprong familiebedrijf werd in 2000 gekocht door het Amerikaanse bedrijf PCC (Precision Castparts Corporation). Na vijf jaar, heeft de Deense AVK Group het bedrijf overgenomen van PCC en is het bedrijf onder de naam Wouter Witzel EuroValve B.V. voortgezet.

Wouter Witzel is een internationale leider op het gebied van vlinderkleppen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een breed scala aan hoogwaardige industriële vlinderkleppen en accessoires. Deze producten worden in leidingen gebruikt als afsluiters, regelkleppen en terugslagkleppen. Er is een volledig aanbod van bedieningspanelen, aandrijvingen en accessoires beschikbaar voor specifieke doeleinden. De Wouter Witzel producten voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en zijn zeer duurzaam.

In de scheepvaart is 45 % van de vlinderkleppen afkomstig uit Losser. Een van de grote afnemers is de Meyer Werf in Papenburg Duitsland. Ook in Dubai in de Burj Khalifa het hoogste gebouw in de wereld zijn Losserse vlinderkleppen verwerkt. Klantgericht werken is een van de pro’s bij Wouter Witzel Eurovalve.

Tijdens het bezoek vraagt de heer Eddy van Hijum hoe is met de samenwerking op het gebied van onderwijs. De heer Martin Minnegal geeft aan dat er op alle niveaus samengewerkt wordt. Ook is er gesproken over de mogelijkheden om gebruik te maken van subsidies, projecten die vanuit de provincie aangeboden worden. De heer Minnegal geeft aan dat dit goed verloopt.



MKB vriendelijkste provincie
Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”; aldus Van Hijum.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid