Nieuws

Moderne prikpost voor trombosezorg in Losser

Gezondheidszorg nieuwe stijl. Op 2 juli opent Trombocare haar eerste prikpost in Losser voor mensen met trombose. (lees verder voor open dagen eind juni).

Allereerste klant

Lossernaar Joy Laarhoven is de allereerste klant van Trombocare. Al jaren gaat Joy naar een traditionele prikpost. ”Een belangrijke reden voor de overstap vind ik toch wel dat ik afscheid neem van die dikke lange naald in mijn arm. Dat is altijd zo vervelend, zelfs pijnlijk. En als ik om mij heen kijk en luister in de wachtkamer dan geldt dat voor iedereen.Trombocare gebruikt als eerste in Nederland een nieuwe bloedprikker die geen pijn meer doet.

De benadering is persoonlijk en vriendelijk. Vanaf nu kijk ik er niet meer tegenop om naar de prikpost te gaan. En misschien ga ik over een tijdje wel helemaal niet meer naar de prikpost van Trombocare. Want ik word in de gelegenheid gesteld om zelf te gaan prikken. Gewoon thuis of op vakantie. Met exact dezelfde meter en bloedprikkers die Trombocare gebruikt op de prikpost. Via een app op mijn telefoon kan ik alles doorsturen naar de artsen van Trombocare. De nieuwe doseerkalender ontvang ik binnen 5 minuten. Dat is voor mij de ultieme vrijheid als trombose patiënt.”

Uniek in Nederland

De prikpost is gevestigd in het pand aan de Ravenhorsterweg 1a, waar voorheen woningcoöperatie Domijn kantoor hield. Een goed bereikbare locatie in Losser met voldoende parkeergelegenheid. Bij binnenkomst treedt men gelijk de wachtkamer binnen die aandoet als een gezellige woonkamer. Koffie en thee is gratis. Aan de wand hangen schitterende foto’s van Ronald Kamphuis met als thema de Losserse natuur. ‘Dat vinden wij belangrijk’, zegt initiatiefnemer Xander Schurink. Onze prikpost moet warm, huiselijk en vertrouwd aanvoelen. Wat wij doen is uniek in Nederland, en we zijn ook erg blij dat we in Losser onze allereerste prikpost gaan openen.

Professioneel team

Trombocare stelt de klantbeleving gelijk aan de hoge eisen van professionele trombosezorg. Het team bestaat uit 16 mensen. Met 3 artsen, 2 doseeradviseurs en 3 prikpostmedewerkers is de professionele en medische kwaliteit gegarandeerd. Een groot verschil maakt deze organisatie door bloed te prikken met een pijnloze vingerprik. Klanten ervaren een verschil van dag en nacht in vergelijking met de huidige manier van bloedprikken. Met de pijnloze vingerprik wordt een klein druppeltje bloed verkregen. Dat is alles wat nodig is om de stollingswaarde ter plekke te bepalen. Binnen 5 minuten is alles geregeld, inclusief een nieuwe doseerkalender. Die krijgen de klanten van Trombocare direct mee naar huis. Wel zo handig, want zo weet de klant direct waar hij aan toe is.

Slimme software

Verantwoordelijk voor het proces tussen prikken en de consequenties van de stollingswaarde is Robin Verheijen. “Samen met mijn collega IT’ers hebben wij speciale software ontwikkeld om veilig en snel te werken”, aldus Robin. “Klanten die vaardig zijn met de mobiele telefoon, computer of een tablet kunnen zelfs gratis gebruik maken van onze Trombosezorg App. Dat is een handige app waarmee een klant alles kan inzien omtrent zijn of haar antistollingsbehandeling. Zoals bijvoorbeeld een digitale weergave van de doseerkalender of het medicatieoverzicht. Ook de huisarts van de klant kan gratis gebruik maken van onze software, zodat deze altijd op de hoogte is van de actuele antistollingsbehandeling. En wij koppelen ook met dossiers van andere belangrijke partijen zoals de apotheek. Dat is met de werkwijze van traditionele trombosedienstenonmogelijk. Een echte zinvolle toegevoegde waarde dus voor onze klanten en hun huisartsen.”

Open dagen

Trombocare nodigt alle belangstellenden uit voor de open dagen op maandag 26 juni en dinsdag 27 juni van 15.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 20.30.

Vanaf 2 juli is de prikpost geopend voor vrije inloop om te prikken. Dat kan op de maandagavond van 18.30 tot 20.30 en op donderdagochtend van 7.30 tot 11.00. Als klanten niet mobiel zijn komen de medewerkers thuis. Ook werkt Trombocare op afspraak, buiten de genoemde tijden om. Wanneer het nodig is worden de dagen en tijden voor het pijnloos prikken uitgebreid.

Aanmelden als klant kan via de website www.trombocare.nl, of telefonisch via telefoonnummer 053-4788256. Ook kunt u zich aanmelden door bij Trombocare aan de Ravenhorsterweg 1A binnen te lopen. Dan wordt u gelijk te woord gestaan. Wilt u direct starten? Dat kan, wachten tot 2 juli is niet nodig.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid