Nieuws

Een muzikale ervaring in het samenspel met andere muzikanten 

Beginnende leerlingen op orkestinstrumenten kunnen vanaf eind april samenspeel-ervaring op doen bij Music Experience, een nieuwe muzikaal initiatief in de Gemeente Losser. Music Experience vervangt de samenspeelgroepen waarmee muziekschool De Sleutel een aantal jaar geleden is gestopt. Leerlingen op slagwerk, een blaas- of strijkinstrument kunnen iedere laatste donderdagavond van de maand vrijblijvend deelnemen aan Music Experience in de grote boerderij op Erve Kraesgenberg.  

De repetities duren twintig minuten, van 18.30 tot 18.50 uur, en worden begeleid door een professionele dirigent en ervaren muzikanten van Jong Talent Losser en Concertvereniging Sempre Crescendo. De eerste repetitie is donderdag 28 september. Deelname voor de leerlingen, die minimaal zes maanden muziekervaring (les) hebben, is de eerste drie keer kosteloos. Daarna wordt een bedrag van 1 euro per repetitie gevraagd.  

Jong en oud welkom 

Tijdens de repetities wordt met heel eenvoudige liedjes kennis gemaakt met samen spelen. Naast jeugdige leerlingen, zijn ook herintredende muzikanten en muzikanten die de overstappen naar een ander instrument willen maken van harte welkom. Voorwaarde voor deze laatste groep is wel, dat ze het instrument kunnen bespelen in dezelfde fase als de leerlingen die een half jaar les hebben.  
 

Onafhankelijk initiatief 

Om deel te kunnen nemen aan Music Experience hoef je geen lid van Concertvereniging Sempre Crescendo te worden. Iedereen is welkom! Na een bepaalde periode  zal een optreden worden verzorgd waarbij iedereen van harte welkom is om de resultaten te beluisteren. We hopen op deze manier jonge en herintredende muzikanten te enthousiasmeren voor het spelen in een orkest zodat menig vereniging hiervan in de toekomst  profijt kan hebben.

Doe 28 september mee 

Voor meer informatie over Music Experience kun je het contactformulier op de website www.musicexperiencelosser.nl invullen, óf een mail sturen naar info@musicexperiencelosser.nl

Ze zien je graag donderdag 28 september  van 18.30 tot 18.50 uur met instrument  om te ervaren hoe het is om samen muziek te maken.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid