Nieuws

Niels en Joeri weer op de fiets

Na 4 jaar

Vijf jaar geleden verloor Niels Bouwhuis zijn vader die een hartstilstand kreeg tijdens een stukje fietsen in Spanje bij het plaatsje L’Estartit. Na vier jaar stappen Niels en Joeri weer op de fiets. Nu samen met Sander Werger en Sanne Bons die het begeleidend team vormen. Zij zullen er met een bezemwagen achteraan rijden zodat de bagage en andere dingen niet mee op de fiets hoeven. Sander zegt echter ook een paar keer op de pedalen te gaan. Ze hebben echter een goed doel aan hun fietstocht gekoppeld.

Stichting GOAL

Het hele jaar door organiseert Stichting Goal Recreatieve activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met een zorgbehoefte. Stichting GOAL is opgericht door de Lossernaar Vincent Schreur hij is ook bestuurslid. De keuze op Stichting GOAL ligt voor de hand. Vincent Schreur was tijdens de noodlottige gebeurtenis in Spanje. De gezinnen Bouwhuis en Schreur waren namelijk samen op vakantie. GOAL organiseert heel veel activiteiten zoals het Sander Boschker Toernooi, Wandel tweedaagse, Trucrun, Schatkist dag Twente. En dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Doel

Het doel van de fietsers en begeleiders is om een bedrag van minimaal 10.000 euro bij elkaar te fietsen, dat geheel ten goede komt van de stichting GOAL. Een bedrag van 1250 euro is al binnen. De stichting GOAL heeft ook een site op facebook. Via de volgende link wordt het duidelijk op welke manier je kunt doneren. https://www.doneeractie.nl/op-de-fiets-van-l-39-estartit-naar-losser/-30926

Sportfabrik

Het team is op zoek naar sponsoren om hun financiële doel te bereiken. Alles is welkom. Geld maar ook goederen. De goederen die gegeven worden zullen via veilingen, kerstmarkten en dergelijke te gelde worden gemaakt. Eén, niet geheel onbelangrijke, sponsor hebben ze al gevonden. Edwin Bos van de Sportfabrik (voorheen Olympic gym) biedt ze gratis training aan tot het moment dat ze in L’Estartit van start gaan. De vader van Niels trainde er in het verleden ook bij, toen nog Olyimpic gym, om in de winter zijn conditie op pijl te houden. Onder de leiding van Brigitte Loos, sportinstructeur bij de Sportfabrik, gaan ze trainen. Brigitte heeft een prachtig programma om fietsers op het niveau te brengen zoals dat gewenst is. Sponsoren die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met fietstochtgoal@gmail.com

 Losserhof

De Losserhof is ook aangesloten bij de stichting GOAL en dus een perfecte locatie om deze reis te eindigen. Het gezelschap zal aankomen op de dag dat ''Le Tour de GOAL'' ook wordt verreden, namelijk 11 juli 2019. Dit is een tour waarbij een peloton wielrenners van instelling naar instelling fietsen om ouderen en gehandicapten in beweging te krijgen en geld op te halen voor de stichting GOAL. Dit jaar zal de start en finish van deze tour op de Losserhof zijn, evenals de finish van Niels en Joeri. "We hopen op een fantastische, indrukwekkende, gedenkwaardige reis." besluit Niels.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.