Nieuws

Nieuwe adjunct directeur-bestuurder voor de EUREGIO

Tom Lamers (28) wordt benoemd tot adjunct directeur-bestuurder van het grensoverschrijdend gemeentelijk samenwerkingsverband EUREGIO. De Nederlander is al jaren betrokken bij de Nederlands-Duitse samenwerking.

Tot nu toe werkte hij bij de gemeente Aalten, waar hij voor het laatst verantwoordelijk was voor de grensoverschrijdende samenwerking. "Ik kijk er erg naar uit om me bij de EUREGIO in te zetten voor een sterke grensregio. Als geboren Achterhoeker weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat de belangen van het grensgebied worden gehoord", zegt hij. Bij EUREGIO zal hij onder meer verantwoordelijk zijn voor het thema "Maatschappelijke ontwikkeling".

De voorzitter van de EUREGIO, Rob Welten, is ook verheugd over de beslissing: "We zijn erin geslaagd een jonge, maar op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking reeds ervaren man voor EUREGIO te winnen. Het Dagelijks bestuur verheugt zich op de samenwerking.”

De EUREGIO-Raad moet de benoeming overigens nog wel officieel bekrachtigen. Dit zal naar verwachting op 29 juni in Ulft plaatsvinden.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.