Nieuws

Nieuwe apotheek in Overdinkel

Maandagmorgen 6 februari opent BENU apotheek Overdinkel haar deuren voor het publiek. Een zeer aangename gebeurtenis voor de Overdinkelse bevolking. Het pand is gevestigd aan de Hoofdstraat 127 Overdinkel waar vroeger het afhaalpunt van de apotheek was. De vrijdag en zaterdag voorafgaande aan de opening was men druk met de verhuizing van de Arendstraat in Losser naar de Hoofdstraat in Overdinkel.

Bezetting

De BENU apotheek Overdinkel wordt constant bezet door drie personen. Twee baliemedewerksters en de apotheker. Hierdoor verwacht men de wachttijden tot een minimum beperken. De apotheker heeft een vaste werkplek in Overdinkel. De baliemedewerkers wisselen steeds van werkplek met de collega’s van de BENU Teyler apotheek in Losser. Wie maandag door de Hoofdstraat in Overdinkel komt zal het niet ontgaan dat er een nieuwe vestiging van BENU is. Kinderen worden getrakteerd op “goody’s” en de gevel hangt vol met ballonnen.

Apotheker

De apotheker in Overdinkel is Erica Arbouw-Wagenvoort. Ze heeft heel veel ervaring en is in meerder apotheken werkzaam geweest. Ze is in 2000 afgestudeerd. Daarna heeft ze één jaar gewerkt als 2e apotheker in Dordrecht. Vervolgens heeft ze een jaar in Noorwegen in een apotheek gewerkt. Van 2002 tot 2004 heeft ze haar opleiding algemeen apotheker afgerond in Goor.

Vervolgens is ze naar Oldenzaal vertrokken waar ze in twee verschillende apotheken apotheker was. Van april tot augustus 2012 heeft ze niet gewerkt. Ze was toen samen met haar man druk met de adoptie van twee schattige broertjes uit Ethiopië die toen 4 en 5 jaar oud waren. In augustus 2012 is ze door de toenmalige apotheker Saskia Smelter gevraagd om medewerking te verlenen aan het actualiseren van het kwaliteitshandboek voor de apotheken in Losser. Hier werkte ze toen drie ochtenden per week aan.

Dit was goed te combineren met haar kersverse ouderschap. Vervolgens is ze als apotheker gaan werken in apotheek de Noork in Hengelo. Omdat Saskia Smelter uit Losser vertrok, ontstond de vacature apotheker in Losser. Deze plaats wordt nu ingenomen door Lisette Darman die apotheker was op apotheek de Esch. In de twee Losserse apotheken is naast Lisette Darman-Knuif en Erica Arbouw-Wagenvoort de apotheker in opleiding Bert Boer werkzaam.

Kwaliteit

Erica zegt hoge waarde te hechten aan de kwaliteit die van een apotheker verwacht mag worden. Zowel op het gebied van de medicijnen als op het gebied van service. Nu ziektekostenverzekeraars steeds meerdere eisen gaan stellen in de uitgifte van bepaalde merken medicijnen in verband met het drukken van de kosten (preferentiebeleid), worden er steeds meer handelingen en alertheid van de medewerkers in de apotheek verwacht.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.