Nieuws

Nieuwe plattegrond gemeente Losser

Dinsdag 6 juni nam burgemeester Jean Paul Gebben het eerste exemplaar van de nieuwe plattegrond van de gemeente Losser in ontvangst. Het is 10 jaar geleden dat laatste plattegrond werd uitgegeven door de gemeente Losser. Vanwege een bezuinigingsmaatregel is men daar mee gestopt.

Behoefte

De VVV en het CML merkten steeds meer dat er behoefte was aan een plattegrond. Er werd hier steeds weer naar gevraagd. Elke Roolvink (directeur VVV) en Mariola Dieperink (Centrum Management Losser) hebben overlegd en bekeken wat de mogelijkheden waren om een nieuw plattegrond voor de gemeente Losser uit te brengen. Voor de financiële dekking hiervan hebben ze een beroep gedaan op een bijdrage van het coöperatiefonds van Rabobank Twente Oost.

Zelfredzaamheid

Samen bereik je meer dan alleen. Dát is ook het idee achter het coöperatiefonds van  Rabobank Twente Oost. Met sponsoring en donaties versterkt de Rabobank de lokale samenleving.

Flyer

Met het uitkomen van de plattegrond zag ook een flyer het licht. In het Duits geschreven met als titel op de voorpagina: “Gemeinde Losser Schatzkammer Twentes”.

Compliment

Jean Paul Gebben ontving het eerste exemplaar uit handen van Elke Roolvink en Mariola Dieperink. Hij sprak zijn dank en waardering uit over het tot stand komen van dit project. Hij complimenteerde de drie instanties voor de samenwerking. Hij vertelde de plattegrond liever een paar dagen eerder te hebben ontvangen omdat hij met zijn gezin in het Pinksterweekend was wezen fietsen in de gemeente Losser. De verkenningen per fiets in de gemeente Losser zijn in goede aarde gevallen bij Jean Paul Gebben, zijn partner en hun kinderen. Verbazing en aangename verrassingen vielen hen ten deel. Het Twentse coulisselandschap viel zeer in de smaak. En het centrum van Losser viel het gezin op vanwege het aantal winkels.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.