Nieuws

Nieuwe Raad van Bestuur voor De Twentse Zorgcentra

Voor het eerst in de geschiedenis van De Twentse Zorgcentra vormen twee vrouwen een (collegiale) Raad van Bestuur. Annamiek van Dalen en Leontine Verhoeven zijn per 1 mei gestart in hun nieuwe functie. Zij volgen Anton Maas op, die sinds een jaar deze functie interim bekleedde.  

Grote organisatie

De keuze voor een tweehoofdige Raad van Bestuur berust op overwegingen van continuïteit op bestuursniveau en de noodzakelijke nabijheid bij de teams. Annamiek en Leontine zullen de eerste periode dan ook zoveel mogelijk cliënten en medewerkers bezoeken. Annamiek: “Het is een grote organisatie en daarom is het prettig om dit samen te kunnen doen.” Het is de bedoeling dat, in lijn met de door Anton Maas ingezette koers, de nieuwe Raad van Bestuur zich inzet voor goed leven, mooi werk en dat binnen een financieel gezonde situatie.

Ruime bestuurlijke ervaring

Hoewel er een portefeuilleverdeling is afgesproken, geven de nieuwe bestuurders aan dat deze voorlopig is. Op basis van ervaringen die in de eerste periode worden opgedaan en afhankelijk van ontwikkelingen binnen de organisatie, kan daar nog in geschoven worden. Overigens zonder afbreuk te doen aan de ingezette koers. Zowel Annamiek als Leontine beschikken over ruime bestuurlijke ervaring in de gehandicaptenzorg. Leontine: “En ook het feit dat we allebei veel ervaring hebben met het werken met zelforganiserende teams, heeft positief bijgedragen aan onze keuze voor De Twentse Zorgcentra.”

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid