Nieuws

 Nieuwe wooncoaches gezocht

Stichting Duurzaam (t)huis Twente (DTT) helpt Twentse huiseigenaren kosteloos bij het vinden van antwoorden en duurzame oplossingen voor al hun woonvragen.

Dit doet ze door huiseigenaren in contact te brengen met wooncoaches. Op dit moment staan er ongeveer 35 vrijwillige wooncoaches voor hun noabers klaar met onafhankelijk advies. Vanwege de groei van de stichting en de toenemende vraag van huiseigenaren is DTT op zoek naar nieuwe wooncoaches.

De stichting zoekt enthousiaste vrijwilligers die wooncoach willen worden, die met mensen uit de omgeving in gesprek willen gaan en hen persoonlijk op weg helpen. Wij zoeken goed opgeleide, vitale mensen van alle leeftijden, die zich twee tot drie dagdelen per week willen inzetten en het leuk vinden in een sociaal en duurzaam netwerk te functioneren.

Opleiding

DTT zorgt voor een professionele opleiding tot wooncoach. De wooncoach krijgt goede ondersteuning, werkt in een regionaal team en heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan leuke en informatieve bijeenkomsten en uitjes. Als wooncoach werkt u dus niet solistisch maar maakt u deel uit van een inspirerende en actieve organisatie met een coördinator die voor alle wooncoaches beschikbaar is. Gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen zijn als partner bij de stichting aangesloten.

De taken van een wooncoach

- Huisbezoeken brengen aan mensen met vragen over hun huis; over energie, wooncomfort, besparing, verbouwing, onderhoud et cetera.

- Zelf op zoek gaan naar huiseigenaren die potentieel geïnteresseerd zijn in duurzame oplossingen voor hun huis (bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten in de        buurt).

- Doorverwijzen naar en samenwerken met lokale bedrijven die zich als partner bij de stichting hebben aangesloten.

- Samenwerken met de gemeente in het vinden van kansrijke buurten.

- Samen met de andere wooncoaches een netwerk vormen, kennis delen, elkaar helpen, inspireren et cetera.

Als u in Twente woont, twee tot drie dagdelen per week beschikbaar bent, affiniteit met duurzaamheid hebt, sociaal vaardig bent en graag een maatschappelijke bijdrage wilt leveren, dan zijn we op zoek naar u! U hoeft geen technische achtergrond te hebben.

Geïnteresseerd?

U kunt zich tot 20 mei aanmelden via info@duurzaamthuistwente.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. Nathalie Thoonsen, telefoon  06 11 28 89 10.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid