Nieuws

Ooievaars spotten in Losser

Op zondagmorgen 20 mei is er een fietstocht langs de ooievaarsnesten in Losser. Er worden 5 nesten bezocht waar jaarlijks jonge ooievaartjes te zien zijn.

De fietstocht is ongeveer 20 km lang en voert langs rustige fietspaadjes door het mooie Losserse landschap. De ooievaars zijn op deze route goed te zien en de begeleiders van Vogelwerkgroep Losser vertellen de bijzonderheden en de familiegeschiedenis van deze ooievaar families. Onderweg wordt ook gewezen op andere leuke vogelsoorten die op de route te zien zijn.

Fiets en verrekijker zijn onmisbaar bij deze tocht. De start is om 08.30 uur bij de VVV in Losser op het plein voor het gemeentehuis en de fietstocht duurt ongeveer 3 uur. Er wordt in 2 groepen van maximaal 10 deelnemers gefietst. Tijdens de tocht is er ook een stop voor koffie/thee.

Aanmelding voor deze fietstocht via de VVV Losser: telefoonnummer 053-5362013.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.