Nieuws

Open dag Kulturhus Overdinkel druk bezocht

Zaterdag 1 oktober werden de deuren van het Kulturhus Overdinkel wagenwijd open gezet. De belangstelling was groot. Gestaag stroomden groepjes mensen binnen. Elke bezoeker kreeg een bon voor een kop koffie of thee, een petitfour en een andere consumptie. Vrijdag was de nieuwe naam van het Kulturhus, ’t Trefhuus, al onthuld.

Activiteiten

Naast de bezichtiging van het Kulturhus waren er allerlei activiteiten georganiseerd. Vooral de kinderen kwamen uitgebreid aan hun trekken. In de sporthal waren acrobaten actief. Ook was daar een gigantisch springkussen geplaatst waar veel gebruik van werd gemaakt. De clown Funny schminkte de kinderen, plaatste (nep)tattoos en maakte de mooiste voorwerpen van ballonnen. Voor de liefhebbers was er suikerspin. Cup cakes werden gemaakt en verorberd.

Aantal bezoekers

Edwin Reiling, coördinator programmering van het Trefhuus doet een voorzichtige schatting van het aantal bezoekers. “We hebben 500 petitfours ingeslagen en die zijn bijna op. Het aantal bezoekers en is boven verwachting. Iedereen die hier komt heeft positief commentaar. Allen gaan weer met een lachend gezicht naar buiten. Men vindt het een aanwinst voor Overdinkel.”: zegt hij met een lachend gezicht aan het eind van de middag.

Feestavond

Om 20.00 uur begon de feestavond in het Kulturhus. De opkomst was minder dan in de middag. Toch wisten ongeveer 100 mensen de weg naar ’t Trefpunt te vinden en maakten er nog een gezellige avond van onder de feestelijke klanken van de tweemansformatie Brian St

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.