Nieuws

Open Monumentendag 2017 voor Boeren, Burgers en Buitenlui

Op 9 september, de tweede zaterdag van die maand, is het ook dit jaar weer Open Monumentendag in de gemeente Losser. Het landelijke thema is dit jaar Boeren, Burgers en Buitenlui en dat betekent dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, in alle opengestelde monumenten en bij alle evenementen van harte welkom is. En de toegang is steeds gratis.

Deelnemende monumenten in Losser en Glane

De hierna genoemde monumenten zijn (tenzij anders vermeld) op zaterdag 9 september geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Steenfabriek De Werklust:

Om 13.00 en om 15.00 uur zijn er rondleidingen om u te laten zien hoe hier vroeger op ambachtelijke wijze de bekende Ossestenen werden geproduceerd.

Martinustoren: 

Er zijn gidsen aanwezig die doorlopend rondleidingen verzorgen, waarbij ook de toren beklommen kan worden.

H. Maria Geboortekerk: 

In deze kerk wordt extra aandacht gevraagd voor de prachtige gebrandschilderde ramen en de apostelbeelden. Om 12.00 en om 14.00 uur geeft Carlo van den Beld een orgelconcert, dat steeds 45 minuten duurt.

Protestantse kerk en Aleida Leurinkhuis: 

Er zijn gidsen aanwezig om u alles te vertellen over de geschiedenis van het ruim 200 jaar oude kerkgebouw. Hier zal Harold Vriesema het uit 1725 stammende Martensorgel regelmatig bespelen. Hij is ook graag bereid om over het orgel te vertellen.

Syrisch Orthodoxe klooster: 

Het klooster St. Ephrem de Syriër is het hart van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland en kan bezichtigd worden tijdens een rondleiding, die om 14.00 uur begint. (Adres: Glanerbrugstraat 33 in Glane).

De toegang tot alle activiteiten op Open Monumentendag is gratis.

Open Monumentendag wordt met financiële steun van de gemeente  Losser georganiseerd onder auspiciën van de Historische Kring Losser en de Dree Marken in De Lutte.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid