Nieuws

Openbaar watertappunt De Lutte in gebruik genomen

Op dinsdagmiddag 23 mei is het nieuwe openbare watertappunt in De Lutte officieel in gebruik genomen

Stichting Dorpsbelangen De Lutte 

Namens de Stichting Dorpsbelangen De Lutte schroefden José Bossink en  Benny Visschedijk een plaquette op blauwe tappunt. Namens de gemeente Losser deed wethouder Marcel Wildschut dat. Niet lang daarna vulden de eerste wielrenners hun bidons met heerlijk fris drinkwater.

De gemeente Losser draagt zorg voor het onderhoud van het watertappunt. De locatie van het watertappunt zal over enige tijd nog wijzigen. Het watertappunt krijgt een namelijk een definitieve plek in het nieuwe ingerichte centrum van De Lutte. Aan het ontwerp van het nieuwe centrum wordt nu gewerkt.

Dorpsbelangen De Lutte winnaar van een wedstrijd uitgeschreven door Vitens

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit door 100 kraanwater tappunten weg te geven. Door middel van een ‘selfie wedstrijd’ kon iedereen kans maken op een watertappunt.

Stichting Dorpsbelangen De Lutte wilde ook graag een openbaar watertappunt in De Lutte. Dus stuurden José Bossink en Inge Jalink een selfie in. Ze werden uitgekozen en wonnen dus een kraanwatertappunt voor De Lutte, dat nu is aangelegd en in gebruik genomen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid