Nieuws

Openluchttheater Losser Parel in schatkamer

Het zijn glorieuze dagen voor het openluchttheater “Brilmansdennen” in Losser. 

12.000 bezoekers

Want ook dit jaar werd het theater overspoeld met loftuitingen en complimenten. Niet alleen door de bezoekers, maar ook door de artiesten die zeer content waren met de entourage en het enthousiaste publiek. Want dat waren er dit jaar zo’n 12.000, zo vertelt secretaris Bert Roolvink. Dat aantal kon ook worden bereikt omdat we in 2015 hebben besloten de vaste banken te vervangen door verplaatsbare banken, zodat we ook sta concerten konden organiseren. En dan kunnen er zo’n 1150 mensen in. En dat is deze zomer al een paar keer gebeurd, zodat we het bordje “uitverkocht” moesten ophangen.

Donateur van het theater

Over het donateurschap vertelt pr-bestuurslid Miriam Reehuis: “We zijn op dit moment druk bezig om een soort donateurschap in te voeren. Met een jaarlijkse bijdrage zorgt men dan voor een financiële buffer, voor als het een keer tegenzit. In ruil daarvoor zouden donateurs dan voorrang kunnen krijgen bij de kaartverkoop van de concerten. Dit hebben veel andere theaters inmiddels ook ingevoerd. Maar daar zijn wij nog niet helemaal uit”.

Vrijwilligers

Miriam: “het open lucht theater draait grotendeels op vrijwilligers. Op dit moment hebben we 73 mensen op het lijstje staan om hand- en spandiensten te verlenen. En daar zijn we heel blij mee”.

Bert: “Maar we blijven innoveren. Zo hebben we een nieuwe koelcel waarin we meer drankjes koud kunnen zetten, want we hebben dit jaar een paar keer “nee “moeten verkopen. Ook het aantal verkooppunten wordt uitgebreid. Bovendien willen we graag een artiesten honk, een betere rijwielstalling en een betere herkenbaarheid van onze medewerkers”.

Programmering 2019

In januari komt de definitieve programmering. Op dit moment zijn alle contracten nog niet getekend, zodat we nog even terughoudend moeten zijn, maar we kunnen al wel verklappen dat we het aanbod van 2018 gaan overtreffen. Wat ook nieuw is, dat er komende zomer een peuter- en kleuter actie komt en dat wordt heel bijzonder.

Dus houd onze website goed in het oog, want op tijd reserveren kan teleurstellingen voorkomen.

En zo groeit de populariteit van ons openluchttheater niet alleen is Losser, maar ook ver daarbuiten. En wie had dat allemaal verwacht van een oude boerenschuur, die in 2003 werd omgebouwd en nu, volgens vele criticasters,  is uitgegroeid tot het mooiste openluchttheater van Nederland.

 

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite