Nieuws

Optocht van de pleziermakers

Vrijdag middag 22 februari was het een dolle boel in het Opkikkerdorp Losserhof.

Opperbeste stemming

De deelnemers aan de optocht waren in opperbeste stemming. Na 40 jaar trok er een bonte stoet over het terrein van de Losserhof. Luc Beld de pleziermaker van beroep, had een idee om alle bewoners mee te laten genieten van het carnavalsfeest. Veel van de bewoners kwamen niet naar het feest. Het zijn de bewoners met zware beperkingen. Luc bedacht een optocht zodat alle bewoners elk op hun manier mee kunnen doen. Daar werd op gereageerd met "ach dat hebben we al gedaan de laatste keer was in 1979. 

Vereende krachten

Dus er werd met vereende krachten door het personeel en bewoners hard gewerkt vanaf augustus vorig jaar. Dit leidde tot een geweldige optocht. Luc wilde eerst klein beginnen. De optocht van afgelopen vrijdag is ook een pilot. Dit om te zien of het aanslaat. Elk jaar is er wel een carnavalsfeest voor de bewoners georganiseerd. Maar de optocht is een mooie aanvulling zodat alle bewoners het carnavals gevoel toch te laten beleven. Als toeschouwer of als deelnemer.

Stralende Luc

En een beleving was het. Luc straalt van oor tot oor. Hij is blij dat iedereen zoveel plezier beleefd. De tuinen waren prachtig versierd. Er waren eenlingen, kleine groepen en twee grote wagens met loopgroepen. Natuurlijk ontbraken de Hoogheid Prins Abraham en Adjudant Jermaine niet in de stoet. Na de optocht was er nog een optochtborrel in het ontmoetingscentrum. Daar werden ook de prijzen voor de mooiste tuin en de mooiste deelnemers aan de optocht uitgereikt door Prins Abraham en Adjudant Jermaine. De band Premium uit Goor trad live op. Volgend jaar weer?

1e prijs de Vikingwagen

2e prijs de Clowns

De mooiste versierde tuin was van de Vlinderweg 13-15

Scrol verder voor meer foto's

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid