Nieuws

Overijsselaars doen het vaakst aan Lazy Sundays

Overijsselaars doen van alle Nederlanders het vaakst aan een “Lazy Sunday”, een zondag die volledig in het teken staat van zo min mogelijk doen. Uit een poll onder ruim 1.940 bezoekers van online stijlgids Dresscode.nl, blijkt dat bijna 3 op de 4 Nederlanders wel eens een “Lazy Sunday” heeft.

In Overijssel doet men van alle provincies het vaakst aan een Lazy Sunday. 84 procent van de Overijsselaars geeft aan wel eens aan een luie zondag te doen. Groningen is daarentegen de actiefste provincie op zondag, met de minste Lazy Sunday vierders van Nederland. Van de Groningse respondenten houdt namelijk ‘slechts’ 65 procent wel eens een luie zondag.

1 op de 4 nederlanders heeft elke zondag een Lazy Sunday

Bijna twee op de drie nederlanders (63 procent) doet minstens 1 keer per maand aan een Lazy Sunday. 25 procent van alle respondenten doet hier nog een schepje bovenop. Zij lassen namelijk zo goed als elke week een luie zondag in.

Vrouwen in onesie, mannen in een trainingspak

Het dragen van comfortabele kleding is belangrijk voor de groep respondenten die aangeeft wel eens een Lazy Sunday te hebben. 36 procent blijkt hier zelfs een speciale outfit voor te hebben. Bij vrouwen is dit zelfs 40 procent.

Er bestaat wel een duidelijk verschil in de Lazy Sunday Dresscode onder mannen en vrouwen. Vrouwen gaan vaker voor een huispak, een pyjama of een onesie, terwijl mannen duidelijk de voorkeur geven aan een trainingspak.

Alle resultaten van de poll, waaronder de Lazy Sunday index per provincie, zijn te vinden op: https://www.dresscode.nl/blog/lazy-sunday

 

afbeelding van Marion Poorthuis

Door: Marion Poorthuis