Nieuws

Overijssels Kampioenschap Majorette en Twirl in Losser

Op zaterdag 20 oktober 2018 vindt voor de derde keer het Overijssels kampioenschap Majorette Twirl plaats. Dit jaar wordt het kampioenschap in Losser gehouden.

Het kampioenschap Majorette en Twirl vindt plaats onder auspiciën van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen met medewerking van MTS Liberation Losser. Het evenement wordt gehouden in sporthal de Fakkel, Gronausestraat 107 in Losser, aanvang 10.00 uur.

De deelnemers in diverse categorieën zullen strijden om de titel "Kampioen van Overijssel" en tevens mag de top 3 (mits de vereiste punten worden gehaald) naar het Nederlands Kampioenschap Majorette/Twirl. Het NK Majorette / Baton Twirling wordt gehouden op 26 en 27 januari 2019 in Almere.

Majorette & twirl

Majorette is net als turnen en tennis een sport. Bij majorette leer je verschillende passen bijvoorbeeld de crossbolcheans, maar ook de spagaat en de koprol. Het verschil tussen majorette en twirl is voornamelijk dat majorette gekoppeld is aan een muziekvereniging met drumband, terwijl twirl meer op gymnastiek lijkt.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.