Nieuws

Paasvuur Losser lijkt gered

Het traditionele Paasvuur in Losser blijft bestaan. Dat is de voorlopige uitkomst van het beraad dat gisteravond plaatsvond in het Parochiehuis van de Heilige Maria Geboortekerk. 

Medewerking van gemeente Losser

Zoals bekend konden de leden van de KPJ vanwege gebrek aan medewerking en mankracht de kar niet meer trekken. Maar door de medewerking van de gemeente Losser, die snoeihout en rijplaten toezegde, werd er al een behoorlijk obstakel opgeruimd.

Nu de KPJ ophoudt te bestaan, was een er nieuwe rechtspersoon nodig om zo’n evenement te mogen organiseren, dit onder meer vanwege de wettelijke aansprakelijkheid. De stichting Dorpsraad Losser heeft zich opgeworpen om als rechtspersoon te fungeren voor het Paasvuur en tevens als aanspreekpunt voor de organisatie te fungeren. De oud-leden van de KPJ zullen hierbij ondersteunen.

Op zoek naar helpende handen

Niettemin zullen helpende handen onontbeerlijk zijn voor de organisatie en doet men een oproep aan flinke jongens en meiden die mee willen helpen om deze traditie in stand te houden. De beide scouting  verenigingen hebben toegezegd mee te willen denken en zullen hun best doen om deze helpende handen te vinden, maar ook andere clubs of groepen mogen meedoen, graag zelfs. En mocht je als eenling een steentje bij willen dragen, neem dan contact op met de organisatie. Het e-mailadres is: paasvuur@dorpsraadlosser.nl

Het Paasvuur zal op zal op zondag 21 april ( 1e Paasdag ) worden ontstoken.

Gelukkig maar!


 

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite