Nieuws

Poging internetoplichting bij Dorpsraad Losser

Dorpsraad Losser is afgelopen week bijna het slachtoffer geworden van internet oplichters. Dat gebeurde tijdens de naamsverandering van Platform Losser naar Dorpsraad Losser.

"Ik kreeg als penningmeester van de dorpsraad een vraag om geld over te maken van de voorzitter, Harry Bloemen" vertelt Jan Prins van de Dorpsraad. "Van harry@dorpsraadlosser.nl naar jan@dorpsraadlosser.nl. Maar na 2 mailtjes bel ik Harry en hij weet van niets. Blijkt zijn adres gebruikt te worden door iemand anders".

Op de nieuwe website staan de namen, functies en emailadressen van het bestuur vermeld. "Wellicht is het daar vandaan gehaald" zegt een geschrokken Jan Prins. "We hebben de politie ingeschakeld maar het is wellicht goed om mensen op dit fenomeen te waarschuwen".

Vandaag kreeg de Dorpsraad het bericht dat de politie deze case heeft opgepakt en de samenwerking heeft gezocht met het Bundeskriminalamt in Osnabrück. De politie wil graag meerdere aangiftes binnenkrijgen en vraagt hier zo veel mogelijk ruchtbaarheid aan te geven.

foto credits: Kaur Kristjan on Unsplash

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.