Nieuws

Politie Losser waarschuwt voor auto inbrekers

De politie van Losser heeft een waarschuwing afgegeven voor professionele autoinbrekers die het gemunt hebben op airbags en navigatiesystemen.

"Wij vragen aandacht voor een groep professionele auto inbrekers. Door heel Twente zijn de afgelopen tijd veel airbags en navigatie systemen gestolen uit auto's" laat de politie weten. "Ook vannacht is dit helaas weer het geval geweest".

De criminelen hebben voornamelijk belangstelling voor auto's van de VAG-groep, dus: Audi, Volkswagen, Seat en Skoda.

Geruisloos

Volgens de politie worden de inbraken geruisloos uitgevoerd. De sloten van de auto's worden vermoedelijk met een zgn. 'jammer' geopend waardoor er geen schade ontstaat aan de auto.

Opletten

"Wij vragen jullie om je ogen en oren open te houden en contact met ons op te nemen bij een verdachte situatie. Heb je het idee dat er nu een diefstal gaande is? Bel 112!" aldus de oproep van de politie.

Whatsapp Buurtpreventie

In Losser zijn Whatsapp Buurtpreventie groepen actief waarin oplettende buren elkaar informeren over verdachte situaties. Meer informatie over deelname aan deze groepen leest u hier:

http://www.hallolosser.nl/formulieren/deelname-whatsapp-buurtpreventie.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.