Nieuws

Prachtige resultaten jeugdgroepen majorettes Excelsior

De drie jeugdgroepen van de majorettes van muziekvereniging Excelsior hebben zaterdag 20 juni meegedaan aan de NBTA wedstrijd in Nuenen, vlakbij Eindhoven.

Alle groepen lieten hun gloednieuwe show voor de eerste keer aan de jury zien, met bijpassende nieuwe kleding. Iedereen zag er geweldig uit en er werden goede resultaten behaald.

Majorettes 4 deed mee als small team dance twirl in de klasse peewee beginner en liet een show zien met het thema ‘Smurfen’. De acht kleine smurfen haalden alles uit de kast bij hun swingende show. Voor een aantal dames was dit de eerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd, heel spannend! Majorettes 4 behaalde 61,4 punten en werd daarmee 1e in hun klasse.

Ook majorettes 3 zette een goede show neer, met als thema ‘High School Musical’. Zij kwamen uit als small team dance twirl in de klasse pre-teen beginner. Zelfverzekerd werd er een show neergezet over een dagje High School: van een saaie les tot stoere basketbal moves en vrolijke cheerleading. Deze groep behaalde 65,8 punten en een 1e plaats.

Majorettes 2 deed mee als small team dance twirl, junior beginner. Hun nieuwe show heeft het thema ‘crime’, waarbij de dames een heuse juwelenroof plegen! De jury was onder de indruk van de goede twirltechnieken en het originele thema. Zij behaalden uiteindelijk 64,1 punten en een 3e plaats in de klasse.
Helaas waren er twee punten aftrek gegeven voor een onvolkomenheid met het outfit, daardoor het puntenaantal lager dan verwacht was. De uitgangswaarde (zonder strafpunten) voor de show van maj. 2 was wel bijzonder hoog, namelijk 69 punten. Dat biedt voldoende perspectief voor de volgende wedstrijd!

Volgende week (27 juni) zal de oudste groep majorettes nog meedoen aan de NBTA wedstrijd in Dokkum. In de categorie large team senior intermediate zal voor de eerste keer de nieuwe show ‘Super heroes’ aan de jury worden getoond.

Maandag 29 juni verzorgen alle majorettegroepen een optreden in de tuin van Sint Maartenstede. Alle wedstrijdshows zullen hier te bewonderen zijn, als afsluiting wordt er nog een zomers optreden verzorgd door alle groepen gezamenlijk. Aanvang is 19.00 uur, iedereen is welkom om te komen kijken!

Excelsior is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden vanaf 5 jaar.

Interesse in de majorettes? Meer informatie op www.excelsior-losser.nl of via majorettes@excelsior-losser.nl

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.