Nieuws

Praktisch verkeersexamen basisschoolleerlingen

Vandaag leggen de leerlingen van de hoogste groepen van de basisscholen in Losser het praktisch verkeersexamen af. Overal in het dorp kunt u kinderen zien fietsen en controleurs op hun posten zien zitten.

Het verkeersexamen wordt georganiseerd door bureau Tref-ik uit Hengelo. Heleen Munneke van Tref-ik zegt dat er ca. 140 kinderen deelnemen vandaag. "Het is niet zo dat iedereen automatisch slaagt voor het diploma" zeg Munneke. "Er zijn altijd wel een paar kinderen die net niet slagen, het is wel een serieus examen. Voor kinderen die het niet halen is het signaal dat ze wat extra aandacht voor verkeer nodig hebben van school en ouders zodat ze de volgende keer wel zullen slagen". 

Voor 't Losserhoes stond een lange rij kinderen met fiets en met regenkleding te wachten op hun beurt om te vertrekken. En de spanning is van hun gezichten af te lezen.

Praktisch verkeersexamen voor basisschool leerlingen

Praktisch verkeersexamen voor basisschool leerlingen

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.