Nieuws

Pret met het verhaal over Harry de Kater

De kinderen van kinderdagverblijf de Bonte Koe hebben deze woensdagmorgen genoten van het prentenboek “Een huis voor Harry”. Wethouder Anja Prins was op het dagverblijf om het prentenboek van het jaar voor te lezen aan een grote groep enthousiaste luisteraartjes in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar.

Start Nationale Voorleesdagen

De wethouder was op het kinderdagverblijf om, samen met de kinderen en de pedagogisch medewerkers, de start van de Nationale Voorleesdagen te vieren. En omdat het ook pyjamadag was op de Bonte Koe, was iedereen gekleed in pyjama en/of ochtendjas. Voor de kinderen van de Bonte koe begon de ochtend met het voorlezen van het prentenboek Een huis voor Harry, waarna zij met z’n allen hebben ontbeten.

Enthousiast

Anja Prins was erg enthousiast over het boek en over haar jonge luisteraars. “Voorlezen aan kinderen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Hier kun je eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar buiten dat is het ook gewoon heel erg leuk om te doen. De kinderen reageren nog zo enthousiast op het verhaal en kunnen er nog echt van genieten. Alleen dat al maakt voorlezen leuk”: zegt de wethouder.

Bibliotheek

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers. In alle vestigingen worden tijdens de Voorleesdagen culturele- en voorleesactiviteiten voor de allerkleinsten georganiseerd.

Leo Timmers

Harry de kater gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.