Nieuws

Proefduiken bij de Twentse Duikvereniging

Tijdens vakanties of bij het zien van films en documentaires krijgt menigeen vaak de kriebels om ook zelf te leren duiken. De Twentse Duikvereniging biedt deze mogelijkheid.

Dive in

Voor iedereen die belangstelling heeft voor duiken en op zoek is naar een leuke actieve duikvereniging, om lekker te duiken en / of een brevet te halen, organiseert de Twentse Duikvereniging op donderdag 21 en 28 september een “Dive In”.

Om 20:00 uur is de ontvangst en wordt er uitleg gegeven over de vereniging, duikopleidingen en het verloop van de avond. Om 21:00 uur gaat de gaat de deur van het zwembad Brilmansdennen in Losser open en kunnen belangstellenden ervaren hoe het is om te ademen onder water. Iedereen wordt begeleid door ervaren dive-masters. Alleen zwemkleding is nodig, de rest verzorgt de Twentse Duikvereniging. De avond duurt tot 22:30 uur.

Opgave voor de Dive In kan via www.twentseduikvereniging.nl.

Beginnende duikers

In november begint de Twentse Duikvereniging met een nieuwe opleiding voor beginnende duikers. Tijdens de cursus wordt ruim aandacht besteedt aan de verschillende aspecten van het duiken waaronder veiligheid, materiaalkennis en biologie. De Twentse Duikvereniging, opgericht in 1975, is een zeer actieve duikvereniging, gevestigd in Losser. De vereniging bestaat uit zo’n 90 leden en een enthousiast kader van vrijwilligers voor het organiseren van activiteiten maar ook voor het geven van opleidingen.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid