Nieuws

Protest tegen Duitse Tolplannen

Burgemeesters van de grensgemeenten rond de snelweg A1 komen samen in actie. Duitse en Nederlandse burgemeesters protesteren samen tegen de Duitse tolplannen. 

Levensgroot spandoek 

De burgemeesters Thomas Berling (Nordhorn), Sonja Jürgens (Gronau), Volker Pannen (Bad Bentheim), Theo Schouten (Oldenzaal), Ineke Bakker (Dinkelland) en Michael Sijbom (Losser) hingen dinsdag 22 november een levensgroot spandoek op als protest tegen de nadelige effecten van de voorgenomen tolplannen. Locatie is de brug over de snelweg A1, bij grensovergang De Poppe. Doel van dit protest is aandacht vragen voor de tolplannen van de Duitse regering. Het is een gezamenlijk protest van Duitse en Nederlandse grensgemeenten die rond de snelweg A1 liggen.

Actie
De burgemeesters roepen de inwoners van hun gemeenten op in actie te komen tegen de tolplannen. Er zijn posters en stickers gemaakt, die mensen voor hun protest kunnen inzetten. Burgemeester Schouten van Oldenzaal zei onder andere dat in heel Europa grenzen geslecht worden en dat juist deze maatregel weer nieuw grenzen opwerpt. Burgemeester Thomas Berling van Nordhorn ziet door de maatregel het aantal badgasten in zijn gemeente teruglopen. Alle burgemeester zijn het er over eens dat het een puur slechte maatregel voor de Regio is en hopen dat Duitsland op de voorgenomen plannen terug komt.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.