Nieuws

Reünie 50 jaar basisschool De Wegwijzer

In 1968 is de basisschool De Wegwijzer geopend. Op zaterdag 10 maart was de reünie. De eerste directeur van de school was Jan Derksen. Hij werd opgevolgd door Cor de Jong die al docent was een De Wegwijzer. Vervolgens kwam Els Bos en sinds een half jaar zwaait Michelle Homburg de scepter. 

Sterk verbonden

Cor de Jong zegt: “De Wegwijzer is een school die sterk verbonden is met de wijk. Heel veel ouders voelen zich betrokken bij de school en willen graag de handen uit de mouwen steken om te helpen. Om mensen in de ouderraad te krijgen hebben we soms een probleem. Als we vragen om op een zaterdag het schoolplein een opknapbeurt te geven, staat het hier zwart van de mensen. Het team en de ouders hebben een goede band. Door de goede afspraken en deze ook goed na te komen, krijg je veel draagvlak bij de ouders. Sinds jaren hebben we een vrij constante bezetting van leerlingen. Elk jaar hebben we 125 a 135 leerlingen op school.”

Docent van het eerste uur

Na het welkomstwoord van de huidige directeur Michelle Homburg, kreeg de docent die er in 1968 ook al was, Herman Snippert, het woord. Hij vertelde anekdotes en liet lijsten met rapportcijfers zien uit vroegere tijden. En hij verklaarde de reünie voor geopend.

Michelle Homburg

Michelle vertelt: “We zijn uiteraard heel druk geweest met de voorbereiding van deze reünie. Daar is een commissie in het leven geroepen. Alles is tot in de puntjes geregeld. We hebben muziek van DJ Marlon. Marlon heeft hier een leerjaar stage gelopen en hoopt binnenkort klaar te zijn met zijn opleiding zodat hij zelf mag les gaan geven. We hebben georganiseerd dat op het schoolplein gegeten kan worden. The Truck met “meat me” zorgt daar voor de versnaperingen.

Ruim 300 ex-leerlingen hebben zich ingeschreven en zullen elkaar hier vandaag ontmoeten. Er zijn zelfs oud-leerlingen gekomen die nu in Zwitserland wonen. Onlangs zijn oud leerlingen naar China vertrokken. Die vonden het geweldig spijtig dat ze vandaag niet aanwezig konden zijn. Ook hebben zich hele klassen aangemeld. Die gaan vanavond met z’n allen nog ergens een hapje eten.”

Het feest van de herkenning

Zoals op elke reünie hier ook het feest van de herkenning. Goh jij ook hier. Wat leuk. Hoe lang is het geleden. Wat doe je nu? In een klaslokaal waren foto’s opgehangen van de klassen van weleer. Sommige mensen konden alle personen met naam en toenaam noemen. Het was een gezellige en geslaagde middag.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.