Nieuws

Recordaantal deelnemers Dinkelloop

Onder ideale omstandigheden organiseerde de a.v. Iphitos zondag in het Losserse natuurgebied “de Zandbergen” de traditionele Dinkelloop. Met een deelnemersveld dat de 400 ruim overschreed, boekte de organisatie een ongekend succes.

Met een parcours dat geheel over onverharde bospaden was uitgezet kreeg elke deelnemer het ultieme cross-gevoel. En daarmee werd het streven van Iphitos, dat meedoen belangrijker is dan winnen, alle eer aan gedaan.

De Dinkelloop is de eerste cross van de Twentse Cross Competitie die in de winter in ons Twente wordt gehouden.  Een evenement voor allerlei leeftijdsgroepen en met verschillende afstanden. Zelfs voor de G-groep, beter bekend als de “roadrunners”  met een buddy als begeleider was een plek ingeruimd.

Natuurlijk gingen de toppers van start om te winnen. Bij de 10 kilometer van de heren won Caimen Stevens de race in 36.51 min. En bij de dames wist Lesley Smit als eerste de finish te bereiken in 38.57 min.

Maar de gezelligheid voerde de boventoon. Veel toeschouwers , die koffie, thee en een door de leden van Iphitos zelf gebakken taarten kregen aangeboden, vermaakten zich prima. Ook de broodjes knakworst vonden gretig aftrek . Kortom, een prachtig evenement in het door herfsttinten gekleurde natuurgebied.

Belangstellenden voor deze cross-competitie kunnen voor meer informatie kijken op www.twentsecrosscompetitie.nl.

Uitslagen zijn vermeld op uitslagen.nl  onder Dinkelloop. Foto's: Karin van den Brekel

Recordaantal deelnemers Dinkelloop

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite