Nieuws

Reikipraktijk Annet Boin nu in Overdinkel

Reikimaster Annet Boin heeft haar praktijk in Losser verplaatst naar de Kerkhofweg 47 in Overdinkel. Meer rust en ruimte was hiervoor de drijfveer. 

Rustige omgeving 

Vooral voor een reikipraktijk, waar een van de bestanddelen mediteren is, is een rustige omgeving zeer gewenst. Maar ook de ruimte, en een grote tuin, helpen haar haar bezigheden nog beter uit te voeren. En een aangenaam bijkomend voordeel is dat haar man Han, die een eigenbedrijf heeft dat gerelateerd is aan Cloud oplossingen (o.a. dataopslag en telefonie) in de computerwereld, nu over een rianter en comfortabeler kantoor beschikt.

Reiki

Reiki is een behandelwijze om te helen, zowel op lichamelijk, als op mentaal emotioneel en spiritueel niveau. Het werkt niet alleen op het gebied van lichamelijke klachten, maar ook heel sterk op het gebied van de geest. Het werkt nooit alleen in op de symptomen, maar op de hele mens.

Omdat kinderen de fijne eigenschap hebben nog niet alles te willen verklaren volgens de wetten van de logica, is voor hen deze handelswijze zeker aan te raden. Zeer geschikt voor kinderen die eng dromen, niet kunnen slapen, onzeker zijn, nog in bed plassen, of gepest worden.

Reikicursus

Je kunt er voor kiezen om zelf een reikicursus te volgen, deze cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3uur. Tijdens een cursus wordt uitgebreid uitgelegd wat reiki is en vooral wat het voor je kan doen. Na de eerste cursus heb je reiki en beschik je over het vermogen om reiki toe te passen en door te geven.

Workshops

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden workshops gegeven in kleine groepen van meestal 5 personen. “Er zijn verschillende thema’s met daarbij aandacht voor diverse problemen. Een kind zal uit zichzelf niet eenvoudig praten over het verdriet dat het heeft. In een workshop wordt tijdens een creatief uurtje het probleem op speelse wijze aangekaart en dan blijkt dat een kind daar wel over wil praten.

Vaak is het dan ook zo dat een ander kind de ervaring gaat delen en bespreken ze onderling het probleem. Zo weet een kind dat het niet de enige met een dergelijk probleem is. In een workshop gaat een zogenaamd “praatstokje” rond. Wie het “praatstokje” heeft mag praten en daar wordt ook naar geluisterd. Zo leren ze te praten, maar ook te luisteren. Ze krijgen ook een stokje mee naar huis en kunnen deze methode binnen het gezin toepassen. Zo ervaart een kind dat haar ouders ook wel eens een rotdag hebben. Dit werkt zeer verhelderend.” zegt Annet.

Ben Blij

Ben Blij is een getekend figuurtje dat alle zeven workshops begeleidt. Het is door haar man Han ontworpen. Ben Blij staat onder andere bij de tekening van de boom en leert kinderen hoe sterk je in het leven kunt staan. Ook wordt geleerd hoe je later kunt terughalen wat je in de workshops geleerd hebt.

Rustig adem halen. Hoe was het ook al weer en hoe handel ik nu. Ze weten het en kunnen het dan zelfstandig toepassen. En dit geldt ook voor volwassenen. Alleen is de aanpak dan wat minder kinderlijk en zijn de problemen vaak ook anders. Daarom worden er met volwassenen ook stiltewandelingen gehouden. Wandelen geeft rust en ruimte in het hoofd en laat de stilte in je zelf en de natuur opzoeken.

www.reikipraktijk-annet.nl

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.