Nieuws

De Rijdende Rechter doet uitspraak

De uitspraak in deze "Op Losser Schroeven" is op 16 januari om 22.25 ned 1

 

Op 23 juni 2017 was er een hoorzitting in de zaak: fam Wijering en de gemeente Losser. Het geschil gaat om een twee bomen. Deze staan aan de Allemansweg hoek Klomp. De familie Wijering is de eisende partij tegen de gemeente Losser deze is vertegenwoordigt door wethouder Wildschut en Aari Roodenburg van het groenbeheer.

Kappen

In 2013 is er contact gezocht, met de gemeente door fam Wijering om de bomen te kappen. Dit wil de gemeente niet. De Wethouder laat namens de gemeente in de hoorzitting weten dat de gemeente Losser in de buitengebieden een zeer groene gemeente is. Dit groen wil men ook graag in de 5 dorpskernen door laten lopen en zeker in de op wijkniveau.

De twee esdoorns zijn 25 jaar geleden gepoot door de gemeente in het gemeentelijke groen. Toen was de familie een van de eerste bewoners in de nieuwbouwwijk. In de schetsen van destijds, was er sprake dat naast het huis van de familie eerst een trottoir, daarna een groenstrook met aansluitend de straat zou komen. Op verzoek van de familie en in overleg met de toenmalige wethouder is de groenstrook eerst aangelegd en daarna het trottoir  i.v.m. de privacy . Dit is zo uitgevoerd en daarin zijn de twee esdoorns gepoot met als gevolg dat de bomen nu niet (zoals gebruikelijk is) twee meter uit de erfgrens staan. In de rest van wijk is dit wel het geval.

Uitspraak

Met alle informatie is rechter Reid aan de slag gegaan. De uitspraak zal zoals altijd in slot Zeist plaatsvinden. Pas als Reid zijn woorden uitspreekt “en zo is het” zullen we weten of de bomen gekapt worden of mogen blijven staan.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid