Nieuws

De Saller wint Circulaire economie quiz

Ruim 2000 leerlingen van de Consent scholen uit de groepen 6, 7 en 8 namen deel aan de grootste challenge van Enschede en Noordoost Twente. Alle leerlingen werden uitgedaagd om oplossingen en ideeën te bedenken voor de 1e Kids 4 Twente Agenda, met als thema: circulaire economie.

Begin december waren de voorrondes. Toen werden al prachtige ideeën bedacht, ontworpen en gepresenteerd. De winnaar van deze voorronden mochten basisschool De Saller vertegenwoordigen op 14 december tijdens de grote finaledag. Deze dag werd gehouden op de voormalige vliegbasis Twente.

Astronaut Andrè Kuipers

Het idee van de leerlingen was, om smartphones en tablets op te laden, via windenergie.Op de dag van de finale van de challenge, was er een livestream met een presentatie door de astronaut André Kuipers.

De kraam werd opgebouwd door de leerlingen en zo presenteerden ze hun idee aan de Board van de Agenda voor Twente, Tech Your Future,betekeniseconomie Twente, Techniekpact, wethouders en ondernemers uit de regio. Deze prima presentatie en het super goede duurzame idee leverde de eerste prijs op.

Een prestatie om trots op te zijn. Naast de oorkonde gaan de leerlingen later in het schooljaar genieten van een leuke dag. De leerlingen kijken terug op een geslaagd project en een leerzame dag, dankzij de goede organisatie van Consent.

 

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid