Nieuws

Samen werken aan detailhandelsvisie gemeente Losser

De gemeente Losser start een proces om te komen tot een nieuwe toekomstbestendige visie op detailhandel (winkels en aanvullende horeca) in de gemeente Losser. ​

1e werksessie in kern Losser op 31 oktober. De Lutte en Overdinkel volgen op 7 november.

De gemeente nodigt detaillisten, belangenverenigingen, horeca, makelaars, eigenaren van (winkel)panden en andere belangstellenden uit de kern Losser van harte uit om op woensdagavond 31 oktober aanstaande deel te nemen aan de eerste werksessie in Losser. De werksessie wordt begeleid door economisch adviesbureau Stec Groep. De bijeenkomst is in ’t Lossers hoes en begint om 20.00 uur.

Op 7 november worden soortgelijke sessies georganiseerd in Overdinkel (aanvang 18.00 uur in ’t Trefhuus) en aansluitend in De Lutte (aanvang 20.00 uur in Erve Boerrigter). Per kern worden een concrete uitvoeringsagenda en beleidsacties opgesteld.

Harry Nijhuis, wethouder Economische Zaken: “de werksessies zijn de start van een proces om te komen tot een nieuwe toekomstbestendige visie op detailhandel (winkels, maar ook aanvullende horeca) in onze gemeente. Net als in veel andere gemeenten, vraagt de situatie van onze detailhandel om aandacht. Niet alleen in het dorp Losser, maar ook in onze andere dorpen. Ontwikkelingen als kopen via internet maken het niet meer vanzelfsprekend dat de consument naar de winkelcentra komt. Terwijl deze centra wel een heel belangrijke rol hebben om elkaar te ontmoeten, te werken, wonen, recreëren én te winkelen. We vinden het dan ook heel belangrijk om onze centra en winkelstructuur gezond te houden. Samen met ondernemers en andere betrokkenen willen we dit bereiken door het opstellen en uitvoeren van een detailhandelsvisie.”

Tijdens de werksessies kunnen de deelnemers hun ideeën, visie en wensen inbrengen en actief meedenken over de toekomst van de detailhandel. Naast detaillisten, belangenverenigingen en makelaars zijn ook eigenaren van (winkel)panden van harte welkom. De inbreng van een ieder is essentieel om tot een gezonde en toekomstbestendige detailhandelsstructuur te komen.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de werksessie in Losser kan t/m 29 oktober aanstaande via een e-mail naar m.hamers@losser.nl  o.v.v. werksessie Losser. Aanmelden voor de sessies in Overdinkel en De Lutte kan uiterlijk t/m 5 november aanstaande onder vermelding van respectievelijk werksessie Overdinkel of werksessie De Lutte. 

Zijn er nu vragen? Neem dan contact op met Monique Hamers (Gemeente Losser) of Martijn Exterkate van Stec Groep (m.exterkate@stec.nl  tel. 026 - 7514100).

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.