Nieuws

Schoonmaakduik Hulsbeek door Twentse Duikvereniging Losser

In veel recreatieplassen liggen blikjes, flessen en plastic op de bodem. Om dit probleem aan te pakken doen veel duikverenigingen aan “schoonmaakduiken”. Soms op eigen initiatief en soms ook op verzoek van een instantie.

Schoonmaakduik Hulsbeek door de Twentse Duikvereniging uit LosserVandaag (6 juni) doken een een twintigtal duikers van de Twentse Duikvereniging uit Losser in het Hulsbeek in Oldenzaal voor het schoonmaken van de zwemvijver.

Berg afval.

Aan de waterkant van de recreatieplas vormt een berg afval een scherp contrast met de omgeving. Veel bier-, wijn- en petflesjes, glazen, een thermoskan, een plastic luchtbed, kleding en veel plastic. De berg afval is het resultaat van een schoonmaakactie in de recreatieplas door leden van de Twentse Duikvereniging uit Losser. Met een twintigtal duikers hebben ze afval verzameld op de bodem van de recreatieplas.

De plas is weer schoon.

's Morgens in linie eerst het ‘ondiepe’ water en 's middags met perslucht de diepere gedeeltes onder het toeziend oog van veel dagjesmensen die nieuwsgierig een kijkje kwamen nemen. Over de hoeveelheid verzameld afval zijn de duikers dik tevreden: "de plas is weer schoon”! En wat hun betreft kan het zwemseizoen weer beginnen.

Schoonmaakduik Hulsbeek door de Twentse Duikvereniging uit Losser

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.