Nieuws

Slagerij Luijerink verdwijnt uit Losser

Het ruim 100 jarig familiebedrijf slagerij Luijerink verdwijnt uit Losser, maar gaat verder onder de naam Luijerink-Busscher.

Veel wikken en wegen

Henk en Yvonne Luijerink hebben na veel wikken en wegen besloten om hun slagerij te gaan verhuren. Yvonne zegt hierover: “Henk en ik worden er niet jonger op. Onze enige erfgenaam Sam(24) heeft geen belangstelling voor het bedrijf. Wij hebben hem altijd voorgehouden dat hij moet doen waar zijn hart ligt. En dat heeft hij gedaan. Hij studeert international finance op Nijenrode. Volgend jaar gaat hij nog een tweede Master doen op de Erasmus in Rotterdam.

Henk is als kind opgegroeid in dit vak en ik loop al zo’n 40 jaar mee in dit vak. Omdat wij in feite twee bedrijven hebben, de slagerij en de slachterij, hebben we een heel druk leven. Geregeld staan we ’s morgens om 5.00 uur op en hebben nooit vrij in de weekenden. Nagenoeg geen vakantie. We gaan het rustiger aan doen. Henk gaat zich nu alleen richten op de slachterij, we slachten voor verschillende slagers in de omtrek en houden ons bezig met huisslachtingen. Nu kunnen we onze tijd beter indelen. Verder was het voor ons heel belangrijk dat er een huurder op kwam die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, en die hebben we gevonden.”

De nieuwe slager in Losser

Per 1 januari 2019 gaan Ivo en Wendy Busscher de slagerij van Luijerink huren. Zij openen een tweede slagerij. En blijven ook gevestigd aan de Landweerweg te Lonneker. Hier hebben zijn voorouders de combinatie boerderij slagerij ontwikkeld in 1931. Het rundvee is van eigen bedrijf van het ras Blonde d'Aquitaine. Dit ras combineert een aantal eigenschappen die het voor de consument tot een ideaal runderras maakt. De dieren leveren een superieure vleeskwaliteit met de volgende kenmerken, fijne vleesdraad, erg malse biefstuk, weinig vetaanzet, cholesterolarm.

Ambachtelijke Specialiteiten

Het bedrijf maakt alle vleeswaren zelf en heeft een heel groot assortiment in kant-en-klaar maaltijden alles uit eigen keuken verder zijn ze ook gespecialiseerd in barbecue, warme en koude buffetten, stamppot buffetten en hapjes.

Personeel
Ivo en Wendy nemen het personeel over. Daarnaast willen ze gaan uitbreiden en zijn ze op zoek naar een winkelslager en een winkelmedewerkster.

Traditie

Zo komt er een eind aan de traditie slagerij Luijerink in losser, maar komt er een heel goed alternatief in de vorm van slagerij Luijerink-Busscher.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.