Nieuws

Sneeuw bij start Kerstmarkt Losser

Bij de opening  van de grote Kerstmarkt in Losser begon het toepasselijk te sneeuwen. Het centrum van Losser is nu één grote gezellige kerstmarkt geworden die nog de hele middag te bezoeken is.

Actie voor Duchenne

RTV-Losser staat voor 't Lossers hoes met een grote stand waar DJ Delano Wardenaar zijn inzamelactie houdt voor de ziekte van Duchenne. Delano's beste vriend Justin heeft deze ziekte en zal vanmiddag aanwezig zijn op de stand. Bezoekers kunnen platen aanvragen, loten kopen voor handgemaakte stalen tuinkachels en op de foto gaan in een heuse rode Formule-1 auto. En het is mogelijk om een rondrit met een Tuk Tuk te maken.

Hallo Losser

Hallo Losser is ook aanwezig en geeft de eerste 200 bezoekers die de Hallo Losser app op hun smartphone hebben geïnstaleerd een bon bon van Chocolaterie van Zutphen.

Kerstmarkt

Ook is er weer het Huis van de Kerstman op het Teylersplein en zullen de Tukkers weer hun kerstfair op het Raadhuisplein houden. Mieke Boode zal rondlopen met haar kudde schapen, er zijn verschillende optredens en zangkoren die rondlopen. De kerstwerkgroep heeft een heel programma in elkaar gedraaid.

Nieuw is Snowie & de IJsprinses. Snowie & de IJsprinses worden veel geassocieerd met de Disneyfiguren Elsa en Olaf. Zij zullen 3 optredens van ongeveer 20 minuten verzorgen: Snowie & de IJsprinses en het grote sneeuwballenbal. Het optreden eindigt met een open einde, er is namelijk nog een raadsel dat ontfutselt kan worden. Dit is alleen op te lossen door op zoek te gaan naar de sneeuwpopjes die in de etalages van de winkels hangen. Op de sneeuwpopjes staan letters, en alle letters samen vormen een woord. De kinderen kunnen hun woord inleveren bij het podium en uit alle goede antwoorden wordt een winnaar getrokken!

Verder zijn er veel kramen en is er een podium met live optredens. De Kerstmarkt duur nog tot 17:00.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.