Nieuws

Spetterend het jaar uit

Afgelopen zaterdag waren er in de Fakkel  50 judoka’s actief op 2 wedstrijdmatten in de onderlinge toernooi cyclus spettertoernooien. Ditmaal voor het laatst in sporthal de Fakkel. Vanaf januari vindt Judo Losser onderdak in het Open Clubhuis van Stichting MAN waar het kan beschikken over een eigen DOJO.

Vier keer per jaar

De organisatie was in handen van de Dojo WedstrijdCommissie. De commissie pakte onder leiding van Sjoerd Manders flink uit. “Vier keer per jaar bezorgen we beginnende judoka van Judo Losser  een leuke en leerzame ochtend en brengen we ze op een speelse en ontspannen manier in aanraking met judo als wedstrijdsport” aldus Manders namens de DWC. “Vandaag waren de allerjongsten (bijna vier jaar) nog het leukst om te zien. Onbevangen en speels gingen ze de mat op”

Beren judoka's

De wedstrijdjes zijn een eerste opmaat naar de Judocompetitie van het Oosten waar de krachten gemeten worden met judoka’s van andere clubs in Twente. Bij de beginnende beren judoka's is het nog spelen en rollebollen maar op de andere wedstrijdmat wordt op het scherpst van de snede gestreden om waza-ari’s en Ippons. Hier kun je de invloed van de wekelijkse wedstrijdtraining en de vele gedraaide toernooien duidelijk zien.

Grootouders

Ouders, grootouders en overige bekenden moedigden onder het genot van een kopje koffie de vechtersbazen aan.  Aan het eind van de morgen was er voor elke deelnemer een gouden medaille want “meedoen is belangrijker dan winnen en daarom voor jullie allemaal een eerste prijs!”. Daarna werden de vaantjes en bijbehorende diploma’s uitgereikt.  

Jennifer Westenbroek reikte witte vaantjes uit aan Coen Bathoorn, Filipi Kuijpers, Huub van der Woning, Niek Agten, Rune Quinten en Sem van den Berg. Gele vaantjes waren er voor Floris Zwolle, Linde Bathoorn en Nick Kwekkeboom. Voor het behalen van 300 punten kregen Finn Timmers, Jelte Schulten, Pien Vreriks en Sven Hobbelink een oranje vaantje.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid