Nieuws

Stagnatiekosten Twents Carmel College Losser vallen mee

In april 2018 is gestart met de revitalisatie van het gebouw van het Twents Carmel College aan de Oranjestraat in Losser. Tijdens de sloopwerkzaamheden werden onvoorziene gebreken aan de dakconstructie geconstateerd en werd asbest in de kruipruimte aangetroffen.

Ook een extra versteviging van de fundering van de nieuwbouw bleek noodzakelijk. Meerwerk was noodzakelijk om deze tegenvallers op te lossen.

Wethouder onderwijshuisvesting Marcel Wildschut: “De kosten van het meerwerk en het uitlopen van de planning (‘de stagnatiekosten’) schatten we afgelopen september nog op € 300.000 – 400.000. Maar nader onderzoek, creatieve oplossingen en heel constructief overleg tussen het Twents Carmel College, de bouwmanager, aannemers en de Gemeente Losser hebben er nu voor gezorgd dat de stagnatiekosten zich beperken tot € 160.842 (exclusief btw). Daar ben ik heel blij mee. Dat is een meevaller bij een tegenvaller. Mijn dank gaat dan ook uit naar alle betrokken partijen!”

Gemeente Losser en de Stichting Carmel College dekken samen de stagnatiekosten. Stichting Carmel betaalt € 38.602 (24%). Gemeente Losser dekt het resterende bedrag van € 122.240 (76%). De gemeente schrijft deze extra kosten af in 40 jaar. Dat betekent een extra structurele afschrijvingslast per jaar van € 4.890. De gemeenteraad zal worden gevraagd om dit geld ter beschikking te stellen.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.