Nieuws

Succesvolle Clubkampioenschappen AV Iphitos

Op zondag 30 september bonden 68 fanatieke Iphitos-atleten, van pupillen tot veteranen, de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de clubkampioen 2018 zou worden. Onder een blauwe herfsthemel bleek dat strijd goed samen kan gaan met gezelligheid.

Drukbezocht was hij weer, de jaarlijkse clubkampioenschappen van atletiekvereniging Iphitos. Op zondag 30 september bonden 68 atleten fanatiek de strijd aan met elkaar. In 12 verschillende niveaugroepen werd uitgemaakt wie de clubkampioen van 2018 is.

Iphitos groeit
In eerdere jaren was het in sommige categorieën best denkbaar dat er maar twee of drie atleten startten. De afgelopen jaren groeit het aantal Iphitosleden van jaar tot jaar, in alle leeftijdscategorieën. Bert Voerman, lid van het Wedstrijd Organisatie Komité van Iphitos, zegt met een brede lach: ‘we hebben dit jaar een groot aantal pupillen en voor het eerst sinds jaren weer een groep veteranen dames die meedoet aan de kampioenschappen. We merken dat mensen die lid worden plezier hebben op de club. Vaak begint het met één gezinslid en sluiten er daarna meer leden aan.'

Samen sterk
De clubkampioenschappen worden volgens Voerman met vereende krachten georganiseerd. De wedstrijdonderdelen vragen om een strakke organisatie. Juryleden moeten weten waar zij mee bezig zijn als ze zeer verschillende wedstrijdonderdelen als hoogspringen, kogelstoten, sprint, hordenloop of verspringen jureren. Maar daarnaast moeten ook de resultaten snel en efficiënt verwerkt worden en is er aandacht voor de inwendige mens. Een van de leden die daarvoor zorgt is Erna Laarman. Ze zegt: ‘op ieder evenement van Iphitos is er een grote groep leden die met veel liefde eigen huisgemaakte taarten maakt voor deelnemers en bezoekers. Je kunt dit soort evenementen alleen maar organiseren als iedereen een steentje bijdraagt, en dat doen we bij Iphitos gelukkig graag.'


Roadrunners
Erna is ook een van de coördinatoren van de Roadrunners, een Iphitos loopgroep speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking en/of chronische aandoening. Een team van enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat deze groep veilig en onder begeleiding kan sporten.

De clubkampioenen van 2018
De zonovergoten en sfeervolle sportdag eindigde met een prijsuitreiking, waar Sem Veenendaal, Bram Blokhuis, Jerre Kwast, Thijmen Bos, Laurie Hulst, Robien Nijmeijer, Nicole Kemna, Mark Vlutters, Remco Ter Horst, Christiaan Righart, Teun Riesewijk, Lisa Hulst, Claire Smidt en Ilse Weltevreden in hun categorie gekroond werden tot clubkampioen. De rest van de uitslagen is hier te vinden.

 

afbeelding van Wibo Haverkate

Door: Wibo Haverkate

Wibo Haverkate (1972) draagt zorg voor de organisatie van Hallo Losser, is ambassadeur van het venster Welzijn en is bestuurslid. Hij is daarnaast deskundige op het vlak van Organiseren zonder Hiërarchie en eigenaar van een organisatieadviesbureau.