Nieuws

Super geslaagde dag

Duizenden inwoners van de gemeente Losser maakten van de gelegenheid gebruik om 't Lossers Hoes van beneden tot boven te bekijken.  

Speurtocht

Bij binnenkomst zie je de gastvrije VVV. Door hen is een leuke speurtocht uitgezet voor de jonge bezoekers. Daarnaast is de publieksbalie te vinden en woningstichting Domijn en Carint. In de bibliotheek was er veel te ontdekken. De politie had een deel van hun wagenpark op het plein voor het "t Lossers hoes geparkeerd en een motor was ter promotie in de gang binnen te bewonderen. Menige bezoeker mocht even op de motor plaatsnemen voor de foto. Ook de Cia Kroon liet zich deze kans niet voorbij gaan. In de kelder zijn er twee vergaderzalen, de fietsenkelder en een studio die bemand wordt door de vrijwilligers van RTV-Losser.

Op de eerste etage op de "omloop" waren o.a Taalpunt en Hallo Losser aanwezig. In de raadszaal presenteerden zich de 6 politieke partijen. Ook mocht er een bezoek gebracht worden in de gerenoveerde burgemeesterskamer en de kamer van de wethouders. De kamers zijn aangekleed met kunst van diverse Losserse kunstenaars, deze kunst wordt regelmatig verwisseld, ook kan deze gekocht worden. De wethouders lieten zich niet onbetuigd, ze toonden zich als ware gastheren van 't Lossers hoes. Vele bezoekers werden door hen rondgeleid. Zo kon men kennis maken met de bewoners, elk op zijn eigen wijze.Flexplekken

Op de tweede etage is de plek voor het gemeentelijke apparaat. Verdeeld in de gebruikelijke afdelingen. Niet meer ieder in zijn eigen kantoor. Het is een open ruimte geworden. Wil je even wat bespreken of vergaderen? Kun je gebruik maken van de zogenaamde "kubussen". Dit zijn afgesloten ruimten, waar je ongestoord met elkaar kunt brainstormen. Er is een stilte ruimte ingericht om echt ongestoord te kunnen werken. De flexplekken zijn nieuw in deze werkplek. Het was in het begin nog even wennen vertelt een van de medewerkers, maar intussen gaat het al gewoon worden.Voor en door 

Er is met dit hoes in een korte tijd een plek gecreëerd, met zeer korte lijntjes tussen de diverse bewoners. Een plek van verbondenheid en samen werken, voor en door de Losserse bevolking. Er staat nu een duurzaam gebouw dat nog jaren mee kan.

 

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid