Nieuws

Sylvan eerst geboren baby in oktober in de gemeente Losser

Dinsdag 24 oktober kregen Sylvan, zijn zusjes Nadia (2) Ziva (4) en hun ouders Merlin en Raymond Morsink in de Lutte hoog bezoek. Burgemeester Jean Paul Gebben kwam op kraamvisite. En hij was niet alleen. Brandweerlieden van de Lutte, Brenda Borgers van het team brandveilig leven Brandweer Twente en Ronald Pellewever sectorhoofd Brandveiligheid waren in zijn gezelschap. Het kraambezoek stond in het teken van de Oktobercampagne Brandpreventieweken die loopt van 1 tot en met 31 oktober.

Hé doe die deur dicht

Is de naam van de preventiecampagne. Ronald Pelleweer zegt hierover: “Wij geven als brandweer Twente voorlichting over brandpreventie. Hoe voorkom je brand, maar ook wat je moet doen tijdens een brand. Ouders laten graag de slaapkamerdeur van de babykamer open om een betere controle op de baby te hebben. In de praktijk kan dit helemaal verkeerd uitpakken.

Want bij brand stroomt zo’n slaapkamertje dan vol rook en dat kan fatale gevolgen hebben. Deur dicht en een rookmelder is de beste manier om op tijd gewaarschuwd te worden voor brand. Op de site van de brandweer staat uitvoerig beschreven, met een filmpje, wat de gevolgen kunnen zijn van open deuren.”

www.brandpreventieweek.nl

Kadootjes

De burgemeester kwam niet met lege handen. Voor de meisjes waren er leuke kadootjes. Sylvan kreeg een rompertje met een opdruk van de brandweer en de ouders werden verrast met rookmelders. Papa Raymond schonk koffie en serveerde daar uiteraard beschuit met blauwe muisjes bij.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.