Nieuws

Te koud

Volgens onze weerman Johan Effing is het veel te koud voor de tijd van het jaar.

Voorlopig weinig verandering

In de luchtdrukverdeling komt voorlopig nog niet veel verandering volgens de weerman. In de verwachting van een periode van 14 dagen zal de luchtdrukverdeling te hoog blijven en met een uitloper naar Ijsland, Groenland en depressies die Scandinavië en Noord Rusland binnen trekken. Daartussen is er een koude noordelijke stroming waarodoor koude lucht Europa binnenstroomt met winterse verschijnselen. Volgens Johan draait er een laagdrukgebied rondjes in de buurt van de Azoren waardoor er in Noord Arfika en Zuid Spanje en Portugal de temperatuur af en toe al tot tropische waarden oplopen. Op de kaarten zie je steeds weer deze merkwaardige patronen.

Zomer 2017

Of dit voorbodes zijn dat we deze zomer waar eens een lange hitegolf zullen meemaken is nog gissen. De weerman herinnert zich nog wel de aanloop naar een hete zomer van 1976 toen was de april maand ook erg koud. Dit was ook in 1975 en 2003 en kenden deze jaren ook erg warme zomers.

Hagel

De hagel van gisteren was een teken dat het nog erg koud is in de hogere delen van de atmosfeer. Het etmaalgemiddelde is gisteren verder onderuit gegaan tot beneden de 8,9 graden dat is normaal voor april.

Voor het weerbericht uit Losser volg de site van Johan Effing Weerstation Losser

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid