Nieuws

Theater en stop-motion op De Saller

De leerlingen van basisschool De Saller kregen vorige week twee fantastische cadeaus van Sinterklaas.

De jongste leerlingen hebben genoten van een prachtige voorstelling van Dolf Moed. In de speelzaal werd  het interactief sprookje “De lakei en de prinses” voor ze gespeeld.

De klungelige lakei Hannes zorgt al jaren voor de prinses. Elke ochtend staat hij vroeg op om het hele kasteel te poetsen en bakt ook nog een broodje voor de prinses. Daarna maakt hij haar wakker. Maar op een dag gaat alles mis. Als dan ook de prinses spoorloos is, dan weet de lakei het niet meer. De leerlingen schoten hem te hulp. Samen leren zij Raaf een  lesje ...

Theater en stop-motion op De Saller

De bovenbouwleerlingen kregen van de Sint een interessante en leerzame workshop. Ze ontdekten een filmtechniek, stop-motion, waarmee zij speciale effecten creëerden in een filmpje.

Eerst kozen de leerlingen een verhaal, waarbij zij zelf de spelers en attributen moesten maken. Vervolgens werd iedere handeling gefotografeerd. Voor één seconde beeld zijn ongeveer tien foto’s nodig. Deze foto’s werden met behulp van een app achter elkaar gemonteerd. Uiteindelijk leverde dit een geweldig filmpje op! Creativiteit, samenwerking en nauwkeurigheid waren van groot belang.

Volgende week kunnen de leerlingen de Sint bedanken voor de geweldige cadeaus. Hij komt dan in alle groepen van de school.

Theater en stop-motion op De Saller

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.